ITALIJANSKI SENATOR: Tata Kjenge bacio čini na mene jer sam mu ćerku nazvao orangutanom!
Foto: AP

Ozbiljno?

ITALIJANSKI SENATOR: Tata Kjenge bacio čini na mene jer sam mu ćerku nazvao orangutanom!

Planeta -
Potpredsednik Senata Italije tvrdi da je šest puta završio na operaciji, a dva puta na reanimaciji otkako je tata Kjege bacio čini na njega

RIM - "Nisam praznoveran, ali posle 'makumbe' koju mi je napravio tata Kjenge, dogodilo mi se sve i svašta", priča Roberto Kalderoli, potpredsednik Senata Italije, inače član desničarske Severne lige.

Senator Kalderoli je osvedočeni rasista - svojevremeno je uporedio crnu političarku Sesil Kjenge, tada ministarku u vladi Enrika Lete, sa orangutanom. Izvinio se pod pod pritiskom javnog mnijenja, ali mu Klement Kikoko Kjenge, tata danas bivše ministarke, nije oprostio.

Tata Kjenge živi u Demokratskoj Republici Kongu, u provinciji Katangi, pa je obavio makumbe obred s ciljem da baci urok na senatora rasistu. Pročulo se da je senatorova fotografija tokom obreda držana u mravinjaku.

"Čim su čuli za makumbu, prijatelji iz Napulja poslali su mi koral protiv uroka, ali on je iz čista mira pukao napola", kaže Kalderoli i ređa podatke koji bi bili smešni da mu se stvarno nisu događale strašne stvari.

“Od tada sam bio šest puta u operacionoj sali, dva puta su me reanimirali, jednom sam završio na intenzivnoj negi, umrla mi je mama, a u poslednjoj nezgodi pukla su mi dva pršljena i slomio sam dva prsta", nabraja on svedočanstva o dejstvu uroka.

Senator je na profilu na Fejsbuku objavio i fotografiju dva metara duge zmije koju je na sreću pronašao u kući i ubio je.

Italijanski magazin Ođi intervjuisao je tatu Kjengea.

"Uh, to ne valja, nije dobro što je ubio zmiju. Ako su njegova izvinjenja mojoj ćerki bila iskrena, ne bi morao da se boji. Ali ako se izvinio iz računa - duhovi naših predaka mogli bi i dalje da budu nervozni", ukopao je tata Kjenge senatora rasistu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track