RUSI ZAVRĆU GAS FEDERACIJI BIH: Republika Srpska nije pod embargom!

Isporuke smanjene za trećinu

RUSI ZAVRĆU GAS FEDERACIJI BIH: Republika Srpska nije pod embargom!

Planeta -
Isporuka ruskog gasa smanjena za 35 odsto u odnosu na ugovorene količine i dodaje da "BH Gas" pokušava da pronađe rešenje kako bi se osiguralo normalno snabdevanje gasom u Federaciji BiH

SARAJEVO - Uprava kompanije "BH Gas" d.o.o. upozorila je da je Bosni i Hercegovini za trećinu smanjena isporuka ruskog gasa, zbog čega je došlo do teškoća u snabdevanju tim energentom, saopšteno je iz te kompanije.

"Energoinvest" d.d. Sarajevo kao uvoznik prirodnog gasa iz Rusije, izvestio je "BH Gas" da je "Gazprom Export" smanjio isporuke gasa zbog skladištenja većih količina u podzemna skladišta u Ruskoj Federaciji kako bi se osigurala pouzdana isporuka preko teritorija Ukrajine, prema evropskim potrošačima tokom zimske sezone, javila je hrvatske novinska agencija Hina.

U saopštenju se navodi da je isporuka ruskog gasa smanjena za 35 odsto u odnosu na ugovorene količine i dodaje da "BH Gas" pokušava da pronađe rešenje kako bi se osiguralo normalno snabdevanje gasom u Federaciji BiH.

Iz "BH Gas-a" se pozivaju institucije vlasti u Federaciji BiH, kao osnivača kompanije i državu da rade na izgradnji skladišta prirodnog gasa i da se osiguraju drugi pravci i izvori snabdevanja gasom, pored Rusije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track