RUSIJA: Naš humanitarni konvoj kreće za Lugansk, više ne može da se čeka
Foto: AP

Moksva prelomila

RUSIJA: Naš humanitarni konvoj kreće za Lugansk, više ne može da se čeka

Planeta -
Već 60 kamiona ušla su u Ukrajinu preko graničnog prelaza "Izvarino" i kreću se prema Lugansku

MOSKVA - Rusija je odlučila da njen humanitarni konvoj krene za Lugansk jer smatra da su iscrpljeni svi izgovori za odlaganje isporuke pomoći istoku Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije, javlja Raša tudej.

Predsednik Rusije Vladimir Putin obavešten je o tome da je humanitarni konvoj na putu za Lugansk, izjavio je njegov pres sekretar Dmitrij Peskov, navodi RT.

Već 60 kamiona ušla su u Ukrajinu preko graničnog prelaza "Izvarino" i kreću se prema Lugansku, slažu se RIA Novosti i i Itar-Tass.

Moskva je upozorila protiv pokušaja da se omete ova striktno humanitarna misija.

Kijev namerno odlaže isporuku humanitarne pomoći do trenutka kada neće biti nikog kome će ta pomoć biti potrebna, navodi se u saopštenju MIP Rusije.

"Ne može se više trpeti takvo bezakonje, otvorene laži i nesposobnost. Svi izgovori za dostavljanje isporuke pomoći ljudima koji žive u oblasti humanitarne katastrofe su iscrpljeni. Ruska strana odlučila je da deluje. Naš konvoj s humanitarnom pomoći kreće u pravcu Luganska. Naravno, spremni smo da ga predstavnici MKCK (Međunarodnog komiteta Crvenog krsta) prate i da učestvuju u raspodeli pomoći. Nadamo se da će u ovoj akciji moći da učestvuju i prestavnici ruskog Crvenog krsta", navodi se u saopštenju postavljenom na sajtu MIP Rusije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track