POZLILO MU: Ivo Sanader prebačen u bolnicu
Foto: Fonet

Smešten u KBC Rebro

POZLILO MU: Ivo Sanader prebačen u bolnicu

Planeta -
Njegov advokat Jadranka Sloković potvrdila je da je Sanaderu pozlilo u subotu i da je na preporuku zatvorskog lekara prebačen u bolnicu gde su mu izveli elektrokonverziju

ZAGREB - Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader je zbog problema sa srcem iz zatvora u Zagrebu hitno prebačen u bolnicu.Trenutno se nalazi u KBC Rebro gde ga čuva pravosudna policija.

Njegov advokat Jadranka Sloković potvrdila je da je Sanaderu pozlilo u subotu i da je na preporuku zatvorskog lekara prebačen u bolnicu gde su mu izveli elektrokonverziju, prenela je Nova TV. Bivši premijer i predsednik Hrvatske demokratske zajednice već neko vreme se ne oseća dobro. Zbog problema sa srcem nije došao na poslednje ročište na Županijskom sudu u Zagrebu gde mu se sudi zbog malverzacija u vezi jedne poslovne zgrade u Zagrebu, u slučaju poznatijem kao "Planinska". Bivši premijer pravosnažno je osuđen na osam i po godina zatvora za ratno profiterstvo u slučaju "Hypo banka" i primanje 10 miliona evra mita od predsednika uprave MOL-a Žolta Hernadija u slučaju "Ina-MOL".

Prvostepeno je na devet godina zatvora osuđen i u slučaju "Fimi-medija", zajedno sa HDZ i još devet fizičkih i pravnih osoba. U tom najvećem korupcionaškom slučaju svi su osuđeni za izvlačenje oko 10 miliona evra iz državnih preduzeća i institucija, preko privatne marketinške agencije Fimi-medija. U još nekoliko slučajeva Sanader se tereti za korupciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track