SANKCIJE: Italijani oduzeli imovinu Putinovom saradniku i partneru u džudou
Foto: AP

Zaplena

SANKCIJE: Italijani oduzeli imovinu Putinovom saradniku i partneru u džudou

Planeta -
Zaplenjena je imovina kompanije Aurora 31, koju kontroliše Arkadij Rotenberg, ali i njegove vile, stan i hotel

RIM -- Italijanske vlasti zaplenile imovinu vrednu 30 miliona evra koja pripada kompanijama pod kontrolom bliskog saradnika ruskog predsednika Vladimira Putina koji je na meti sankcija EU i SAD, saopštio je danas zvaničnik italijanske finansijske policije.

Arkadija Rotenberga, inače Putinovog partnera u džudou, Brisel i Vašington su u julu stavili na listu osoba pogođenim sankcijama Moskvi zbog rata u istočnoj Ukrajini.

Italijanski zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da je policija zaplenila imovinu kompanije "Aurora 31" sa sedištem u Rimu koju kontroliše Rotenbeg preko jedne firme sa Kipra.

Arkadij Rotenberg, Foto AP
Arkadij Rotenberg, Foto AP

Među nekretninama koje su se našle na meti finansijske policije nalazi se stan u Kaljariju na Sardiniji, kao i više vila na tom ostrvu, jedna vila u Tarkiniji kod Rima i hotel u centru Rima. Takodje zaplenjena je i jedna vila u direktnom Rotenbergovom vlasništvu, navodi Rojters.

Prema navodima američkog minsitarstva finansija, Rotenberg i njegov brat Boris imali su poslovne ugovore vredne sedam miliona dolara za Zimske olimpijske igre u Sočiju, kao i druge vredne ugovore sa Gaspromom.

U kancelariji kompanije "Aurora 31" nisu odgovarali na pozive Rojtersa, a recepcioner pomenutog hotela u Rimu rekao je da se posao odvija normalno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track