ŠEF VOJNE VLASTI TAJLANDA: Nisam hteo da vređam turiste primedbom o bikiniju
Foto: AP

Ugrizao se za jezik

ŠEF VOJNE VLASTI TAJLANDA: Nisam hteo da vređam turiste primedbom o bikiniju

Planeta -
Generalov komentar na brutalno ubistvo dvoje britanskih turista da turisti mogu da idu u bikiniju gde hoće, ali da neće biti bezbedni, izazvao buru najoštrijih komentara

BANGKOK - Šef vojne vlasti Tajlanda izvinio se u četvrtak zbog izjave da bi strankinje u njegovoj zemlji mogle biti u opasnosti jer na plaži nose bikini, što je povezao s ubistvom dvoje britanskih turista.

Ubistvo britanskog para u ponedeljak je nanelo težak udarac turističkoj industriji Tajlanda koja se teško oporavlja od posledica udara kojim je vojska maja ove godine preuzela vlast.

Izjava generala Praita Čan-oča u sredu, o povezanosti bikinija i ugroženosti strankinja, izazvala je talas kritike, a britanski tabloid Dejli Mejl je na naslovnoj strani objavio da general "Vređa ubijene Britanace".

http://www.youtube.com/watch?v=quA4EVNQ0JE

Prait je u četvrtak povukao izjavu u kojoj je rekao da strani gosti njegove zemlje "mogu da rade šta god žele, da idu u bikiniju gde god hoće, (ali) da li će biti bezbedni?".

"Izvinjavam se što sam govorio preoštro... Nisam mislio da kritikujem ili omalovažim bilo koga. Mogu da garantujem da je Tajland siguran... Hteo sam da upozorim (turiste) da budu oprezni", ispravio se general.

Iako je Tajland širom sveta na lošem glasu zbog razuzdanog seks-turizma, tamošnje društvo je konzervativno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track