SENZACIONALNO: Otkriveno ko je operativac koji je ubio Osamu bin Ladena!
Foto: AP

Posle dve i po godine

SENZACIONALNO: Otkriveno ko je operativac koji je ubio Osamu bin Ladena!

Planeta -
Reč je o pripadniku američkih foka, koji prvi put govori o detaljima lova na najtraženijeg teroristu sveta i njegove smrti

Američka televizijska mreža Foks Njuz najavila je da će početkom novembra emitovati ekskluzivni intervju s čovekom koji je lično ubio Osamu bin Ladena tokom akcije napada na kuću u kojoj se sakrivao vođa međunarodne terorističke mreže Al Kaide.

Svetska javnost imaće priliku prvi put da vidi tog operativca koji će, posle skoro dve i po godine, progovoriti o detaljima akcije koja se odvijala u maju 2011. godine u gradiću Abotabad na sjveru Pakistana.

Nov dvodelni dokmentarac Foks Njuza zove se "Čovek koji je ubio Osama bin Ladena" i najavljen je za u utorak 11. novembar i u sredu 12. novembar. Dokumentarac se zasniva na ispovesti operativca za kojeg je samo otkriveno da pripada američkim fokama (Navy SEAL), a koji tvrdi da ispalio presudni metak u vođu Al Kaide, terorističke mreže koja godinama seje strah po svetu.

U dokumentarcu je pažnja posvećena i obuci članova te elitne antiterorističke jedinice, nekim drugim njihovim zanimljivim akcijama, pa i o nesreći vojnog helikoptera u noći pre ubistva Osame bin Ladena.

U saopštenju Foksa navodi se da će Pucač otkriti kako su izgledali poslednji trenuci tada najtraženijeg teroriste sveta, kao i šta se desilo neposredno pre nego što je izdahnuo.

Treba reći i da su se u javnosti već pojavljivala svedočenja specijalaca koji takođe tvrde da su baš oni ubili Bin Ladena. Među njima je penzionisani pripadnik foka Met Bisonet, koji je do detalja opisao kako je u maju 2011. godine ubio najtraženijeg teroristu na svetu. Bisonet je celu akciju opisao u knjizi “No Easy Day” i precizirao da je ubio Bin Ladena pucnjem u glavu u trenutku kada je promolio glavu kroz vrata svog skloništa u Pakistanu.

Penzionisani foka Met Bisonet tvrdi da je on ubio Osamu bin Ladena i napisao je i knjigu o tome (Foto: Printscreen YouTube)
Penzionisani foka Met Bisonet tvrdi da je on ubio Osamu bin Ladena i napisao je i knjigu o tome (Foto: Printscreen YouTube)

"Krv i delovi mozga bili su prosuti pored njegove lobanje. Dok je još bio u samrtnom ropcu, telo mu se grčilo", napisao je Bisonet. On i još jedan njegov saborac ispalili su još nekoliko rafala u grudi šefa Al Kaide dok nije prestao da se pomera. Pritom je najmanje troje dece prisustvovalo ubistvu i bili su u stanju potpunog šoka.

"Mislim da je ovo naš momak", rekao je jedan od članova ekspedicije kojeg je Bisonet nazvao “Tom”.

(Fokus.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track