ZATO GA NIJE BILO: Kim Džong-un operisao cistu na nozi!
Foto: Reuters

Saznalo se

ZATO GA NIJE BILO: Kim Džong-un operisao cistu na nozi!

Planeta -
Severnokorejskog lidera operisali su strani lekari, koji su specijalno za tu priliku doputovali u Pjongjang, tvrde južnokorejski špijuni

PJONGJANG - Južnokorejska obaveštajna agencija saopštila je da je lider Severne Koreje Kim Džong-un, koji je donedavno bio odsutan iz javnosti skoro šest sedmica, imao operaciju uklanjanja ciste na članku noge, prenela je danas južnokorejska državna agencija.

Prema informacijama, lekari su Kimu otkrili cistu početkom maja. Strani specijalisti otputovali su krajem septembra u Pjongjang da bi ga operisali i zato je severnokorejski vođa nestao iz javnog života posle koncerta kom je početkom septembra prisustvovao sa suprugom.

Kimovo neobjašnjeno i dugo odsustvo bilo je praćeno spekulacijama o njegovom zdravlju pa čak i o državnom udaru.

Konačno se pojavio sredinom oktobra, kada ga je državna televizija prikazala kako hoda sa štapom tokom inspekcije novom stambenom kompleksu u Pjongjangu.

Nacionalna obaveštajna služba Južne Koreje saopštila je i da ima informaciju da je Kim degradirao oko 200 vojnih oficira i da je izvršeno 50 smrtnih kazni u Severnoj Koreji od početka ove godine, prenela je agencija AFP. Navodno je većina pogubljenih bila bliska Kimovom ujaku i nekadašnjem političkom mentoru Džang Song-teku. Džang je ubijen u decembru prošle godine jer je proglašen krivim za izdaju i korupciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track