UHAPŠEN BELIGIJSKI DIPLOMATA: Strgnuo veo s glave katarskoj princezi!
Foto: Dejli Mejl

Zakon po svaku cenu

UHAPŠEN BELIGIJSKI DIPLOMATA: Strgnuo veo s glave katarskoj princezi!

Planeta -
Žan-Mari Pir se brani da je nikab nelegalan u Belgiji i da ga je skinuo da bi ga žena bolje čula, ali ipak je zaradio prijavu; Princeza mora da plati 125 evra jer je bila zamotana od glave do pete

BRISEL - Diplomata Žan-Mari Pir (60), šef protokola u Briselu zadužen za organizaciju dočeka stranih visokih državnika u glavnom gradu Belgije i EU, našao se u nezapamćenom skandalu i uhapšen je zbog svoje želje da do poslednje sitnice sprovede zakon i veoma nespretnog pokušaja da to uradi.

On je prošle sedmice u centru Brisela strgnuo maramu s glave (nikab) ni manje ni više nego katarskoj princezi, piše Dejli mejl..

Incident se dogodio kad je ona, potpuno zamotana, naletjela na Pira i zamolila ga da je usmeri prema glavnom trgu Grand place.

“Rekao sam joj da ne razgovaram ni s kim dok mu ne vidim lice. Pošto mi se činilo da me ne čuje, skinuo sam joj maramu”, prenose mediji Pirovu izjavu.

Belgija je 2012. zabranila nošenje odeće koja potpuno pokriva telo i glavu.

Pir je ipak prijavljen za nanošenje telesnih povreda i uhapšen, a princeza će platiti kaznu od 125 evra zbog kršenja zakona o zabrani burke i nikaba na javnom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track