SKANDAL U CG: Vršnjaka (9) naterali da se svuče, pa ga snimali mobilnim
Foto: Vijesti/Vesko Bejolević

Zlostavljanje u školskom dvorištu

SKANDAL U CG: Vršnjaka (9) naterali da se svuče, pa ga snimali mobilnim

Planeta -
Direktorka Milica Stanković šokirana događajem, ali i time koliko roditelji dopuštaju deci: Da je moje, ne bi mu više palo na pamet da uradi išta slično

PODGORICA - Dvojica učenika četvrtog razreda podgoričke OŠ “Štampar Makarije” zlostavljali su vršnjaka iz odeljenja i nasilje snimili mobilnim telefonom.

Direktorka Milica Stanković potvrdila je da je 9-godišnjak naterao druga iz odeljenja da skine pantalone u školskom dvorištu, a da je drugi to snimio...

Ona tvrdi da roditelji zlostavljanog deteta nisu želeli da se uprava škole pozabavi slučajem. Ona je rekla da je reč o devetogodišnjaku koji još “ne može da razazna šta je dobro, a šta loše”.

Stankovićeva je ispričala da je učiteljica u četvrtak veče saznala za snimak i obavestila pomoćnicu direktora."Odmah smo joj (učiteljici) rekli da pozove roditelje dece, a danas je trebalo da popričamo sa njom u vezi sa tim, ali smo prevideli da je jutros sa svojim razredom otišla u bioskop, pa ćemo razgovarati kada se vrati", kazala je Stankovićeva.

Ona je istakla da je od učiteljice zahtevala da u ponedeljak dostavi pismenu izjavu, iako su, tvrdi, roditelji zlostavljanog dečaka tražili da se đaci ne kažnjavaju, već da svako razgovara sa svojim detetom.Ona je kazala da je šokirana zbog događaja, ali i time koliko roditelji dopuštaju deci.“Da je moje dete u pitanju, ne bi mu više nikada palo na pamet da uradi ništa slično”, rekla je Stankovićeva.

Žrtve nasilja najčešće u dvorištu škole

Trećina dece uzrasta od četiri do devet godina bila su u više navrata žrtve vršnjačkog nasilja u poslednjoj godini, saopšteno je ranije na tribini o vršnjačkom nasilju, organizovanoj u okviru manifestacije Dečja nedelja koja se održala pod sloganom “Ne svađaj se, budi drug”.

Pozvavši se na istraživanje NVO Dečjeg edukativnog centra “Pčelica”, psihološkinja udruženja Đuljdana Bero pojasnila je tada da su anketirali 306 dece oba pola iz Podgorice i da rezultati pokazuju da se nasilje u 62 odsto slučajeva odvija u dvorištu škole.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track