SLOBODA: Srpskog inženjera otmičari pustili i bez 8.000.000 evra!
Foto: Kurir Štampano

Marijo Stanisavljević u ambasadi u Tripoliju

SLOBODA: Srpskog inženjera otmičari pustili i bez 8.000.000 evra!

Planeta -
Otac četvoro dece izvučen iz pakla dvomesečnog zarobljeništva u zajedničkoj akciji srpskih i libijskih službi bezbednosti

TRIPOLI - Srpski rudarski inženjer Marijo Stanisavljević (53), koji je proveo dva meseca u zarobljeništvu u okolini glavnog grada Libije Tripolija, juče je oslobođen i, kako saznajemo, prihvatili su ga naši ljudi u zgradi srpske ambasade u toj zemlji.Prema prvim informacijama, Stanisavljević je u ambasadu stigao živ i zdrav. U akciji njegovog spasavanja učestvovali su predstavnici srpskih i libijskih službi bezbednosti, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Srbije i naše ambasade u Tripoliju.Marijo Stanisavljević u Libiji je radio od 2006. godine, a otet je 11. juna iz kampa VAOS limitid, u kojem je stanovao. Iako su otmičari za Stanisavljevićevu slobodu ranije tražili 8.000.000 evra, kako saznajemo, oslobađanje je završeno bez otkupa!Dobar muž i otacStanisavljevićev tast Tomislav Milenković je radosnu vest o zetovom oslobađanju saznao juče od novinara Kurira, kad smo ih pozvali telefonom.- Jao, da li ste sigurni?! Hvala vam do neba. Svi smo se mnogo brinuli, naša ćerka Danka najviše. Samo da nam se Marijo vrati živ i zdrav. On je mnogo dobar čovek, a pre svega dobar muž i otac. Hvala vam! - ponovio je još nekoliko puta Milenković i dodao da je Stanisavljević otac četvoro dece:Žena najsrećnija- Dvoje dece ima iz prvog braka, a dvoje s mojom ćerkom. Ona će sad biti najsrećnija jer je svakodnevno mnogo brinula o svom mužu - objašnjava Milenković.Prema Milenkovićevim rečima, vest o zarobljavanju zeta porodica je saznala od zaposlenih u firmi preko koje je Stanisavljević otišao da radi u Libiji.Žestok talas nasiljaLibiju trenutno potresa najžešći talas nasilja od svrgavanja i ubistva dugogodišnjeg lidera Moamera Gadafija pre tri godine. Prema podacima srpske ambasade u Tripoliju, oko 200 srpskih državljana prethodnih dana zatražilo je pomoć u nastojanju da napusti tu zemlju.

Ivica DačićZNAČAJNA ULOGA SRBIJESrpski vicepremijer i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je za Kurir da je Marijo Stanislavljević oslobođen, ali nije precizirao nikakve detalje akcije.- Tačno je. Uložili smo ogroman napor da se ta situacija razreši u uslovima opšteg haosa u Libiji - rekao je Dačić.

Supruga DankaVAŽNO DA JE ŽIV I ZDRAVStanisavljevićeva supruga Danka izjavila je juče za medije da u njihovoj kući u Despotovcu vlada euforija posle saznanja da je Marijo oslobođen.- Neverovatno je čuti da je živ i zdrav. Presrećni smo, ali prava sreća će biti tek kad dođe na sigurno, u Srbiju - rekla je Danka, koja je dodala da je njen suprug u Libiji radio godinama i da veruje da je i u zatočeništvu bio staložen i strpljiv, kakav je inače.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track