SLOBODNO ŠETAJU MEĐU NAMA: Ove serijske ubice su i dalje na slobodi!
Foto: AP

Strašnije od horora

SLOBODNO ŠETAJU MEĐU NAMA: Ove serijske ubice su i dalje na slobodi!

Planeta -
Oni su bili inspiracija za mnoge filmove, ali od čega prolazi jeza je činjenica da nikada nisu uhvaćeni, pa čak ni identifikovani

Ove priče su strašnije od horora jer su pre svega stvarne. Međutim, ono što ledi krv u žilama je i činjenica da oni i dalje nisu uhvaćeni, tako da slobodno šetaju među nama. Većina njih nije čak ni identifikovana.

Žena bez lica

Žena bez lica, poznata i Fantom iz Hajlbrona je serijski ubica čije je postojanje zaključeno na osnovu DNK pronađenog na brojnim mestima zločina u Austriji, Francuskoj i Njemačkoj (1993 – 2009).

Ono što je najstrašnije vezano za Ženu Bez Lica, i ono što policiji zadaje najveće probleme, jeste to što 15 zločina, od čega je 6 ubistava, nemaju nikakvu povezanost, osim pronađenog DNK.

Put iz pakla

Put u Teksasu pod ovim nazivom se opisuje kao "savršeno mesto na kome može nekoga ubiti i pobeći", a neko je to shvatio doslovno.

Od kraja 1970-ih godina na tom području je pronađeno više od 30 tela, većinom mlađih ženskih osoba.

Sakupljač kostiju

Sakupljač kostiju, originalno nazvan The West Mesa Bone Collector. Istraga o njemu pokrenuta je 2009. godine kada su u pustinji pronađena zakopana tela 11 žena i ostaci jednog fetusa. Dokazi o počiniocu nikada nisu pronađeni, a policija veruje da je u pitanju jedan čovek, koji je ubistva izvršio za vreme godišnjeg sajma.

Zodijak

Jedan od najpoznatijih serijskih ubica Zodijak, na osnovu koga je snimljen i istoimeni film, poznat je po šifrovanim porukama i uživanju u igranju sa medijima.

Njegovo ime nikada nije otrkiveno, a ubijao je u Severnoj Kaliforniji kasnih 60-ih godina. Zodijak je poslao policiji i novinarima ukupno 4 šifrirana pisma, od kojih je samo jedno uspešno dešifrovano.

Probušene gume

Flat Tire Murders, odnosno Ubistva sa probušenim gumeama naziv je još jednog niza ubstava za koje nikada nije utvrđen počinitelj, a sumnja se čak da se radi i o više njih. Svi zločini su se odigrali na Floridi, 1975. godine, a karakteristična su po tome što je ubica prvo probušio gumu žrtve, potom joj ponudio pomoć i ubio je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track