SMRT NA SPAVANJU: 15 mrtvih i 150 nestalih u klizištima na zapadu Indije
Foto: Reuters

Nesreća u Indiji

SMRT NA SPAVANJU: 15 mrtvih i 150 nestalih u klizištima na zapadu Indije

Planeta -
Broj žrtava je veliki jer su odroni pali na kuće rano ujutro

NJU DELHI - Najmanje 15 osoba je poginulo, a 150 vodi se kao nestalo u klizištima izazvanom obilnim padavinama kiše u okrugu Puna u državi Maharaštra na zapadu Indije, javile su agencije, prenoseći izveštaje televizije NDTV.

Ekipe za vanredne situacije krenule su ka udaljenom selu Malin u tom okrugu, gde su odroni pali na kuće rano ujutru, zatičući na spavanju žitelje tog sela.

Regionalni komandir Snaga za reagovanje na prirodne nepogode (NDRF) Alok Avasti rekao je Frans presu da tamošnje civilne vlasti navode da je pogođeno između 42 i 50 kuća i da se strahuje da je 150 ljudi zarobljeno u odronu. Prema njegovim rečima, teško je potvrditi broj žrtava jer sa tim selom nema komunikacija.

S nekim oblastima nema komunikacija, Foto AP
S nekim oblastima nema komunikacija, Foto AP

Komesar iz distrikta Pune Prabakar Dešmuk izjavio je da je odron zatrpao u selu Ambe oko 40 kuća, preneo je AP. On je televizijskoj stanici CNN-IBN rekao da su spasilačke ekipe na putu ka mestu nesreće i da su stanovnici počeli da raščišćavaju ruševine.

Rojters je preneo izjavu zamenika glavnog inspektora iz Centra za nepogode S.S. Guleria, da je ka mestu nesreće krenulo 42 spasilaca podeljenih u sedam timova.

Od jula do septembra u velikom delu Indije nastupa kišna sezona, koja donosi poplave i odrone, a prošlog juna u poplavama i klizištima na severu Indije život je izgubilo 6.000 osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track