SRAMOTA Fašista Tompson sa 100.000 Hrvata vikao: Za dom spremni

Opet u Čavoglavama slavili etničko čišćenje Srba

SRAMOTA Fašista Tompson sa 100.000 Hrvata vikao: Za dom spremni

Planeta -
Marko Perković na godišnjicu „Oluje“ u svom rodnom mestu organizovao slavlje tokom kog su pevane pesme s pozivima da se spali Srbija

ZAGREB - Hrvatski fašista Marko Perković Tompson, poznat po pisanju i izvođenju ultranacionalističkih pesama u kojima poziva na uništavanje Srba, organizovao je koncert u mestu Čavoglave u Šibensko-kninskoj županiji kako bi obeležio 19 godina od akcije „Oluja“ i etničkog čišćenja Srba iz Republike Srpske Krajine.Hrvatski mediji prenosili su dešavanja sa sramnog koncerta s velikim oduševljenjem, uz naslove „Tompson priredio spektakl za pamćenje“, a naveli su kako će se u narednih godinu dana pamtiti trenutak kad je na hiljade ljudi uglas povikalo „Za dom spremni“, inače ustaški poklič.Hrvati praznuju- Ovde slavimo „Oluju“ već 11 godina na način na koji mi želimo - rekao je Perković, što je ispraćeno gromoglasnim aplauzom.On je dodao da ništa, pa čak ni pljusak koji nije prestajao sat vremena, neće sprečiti njega i prave Hrvate „da proslave jedan od najvećih praznika u istoriji svoje zemlje“.Portaloko.hr pratio je Perkovićev nastup, a preneo je da se u Čavoglavama, inače rodnom mestu Tompsona, tradicionalno održava proslava za Dan domovinske zahvalnosti.- Tompson je organizovao veličanstvenu feštu na jedan od najvećih dana u hrvatskoj istoriji - 5. avgust, kad su pre 19 godina hrvatska vojska i policija oslobodile domovinu u operaciji „Oluja“ - preneo je Portaloko.hr.Zastave sa slovom „U“List Slobodna Dalmacija preneo je da je publika pevala pesmu „Evo zore, evo dana“, koja ima ustašku verziju iz 1942. i jednu iz 1991. U drugoj, Hrvati se eksplicitno pozivaju da zapale Srbiju.Inače, nijedan hrvatski zvaničnik nije osudio dešavanja u Čavoglavama, iako je Hrvatska od prošle godine članica EU, prema čijim propisima je zabranjeno promovisanje međunacionalne mržnje. Jedino je devet osoba prijavljeno za prekršaj tokom koncerta zbog korišćenja nedozvoljenih simbola. Naime, jedan čovek prodavao je neprimerene suvenire, šest posetilaca koncerta nosilo je zastave sa slovom „U“, a dvojica mladića psovali su policajce.

Kordić bio počasni gostKOLJAČ IZ LAŠVANSKE DOLINE NA KONCERTUHaški osuđenik Dario Kordić, koji je zbog pokolja bošnjačkih civila počinjenog 1993. u Lašvanskoj dolini osuđen na 25 godina zatvora, a zatim u junu oslobođen jer je izdržao dve trećine kazne, prisustvovao je Tompsonovom koncertu i sa bine se obratio publici. Pre toga ga je Perković najavio kao čoveka koji se žrtvovao za sve Hrvate.Tekst pesme „Evo zore, evo dana“U logoru Jure sjedi, svojoj vojsci on besjedi.Oj Hrvati, braćo mila, Duboka je voda Drina.Drinu treba pregaziti, a Srbiju zapaliti.Kad je Drinu pregazio, u nogu je ranjen bio,On ne viče ajme meni, već on kliče za dom spremni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track