STIGLA POMOĆ: Ruski humanitarni konvoj stigao u Lugansk i Donjeck
Foto: AP

Četvrta pošiljka

STIGLA POMOĆ: Ruski humanitarni konvoj stigao u Lugansk i Donjeck

Planeta -
Odmah je počela distribucija pomoći koja se sastoji od hrane i građevinskog materijala

LUGANSK/DONJECK - Konvoj humanitarne pomoći, koju je poslalo rusko ministarstvo za vanredne situacije, stigao je danas u Lugansk u Ukrajini.

Oko 50 kamiona dovezlo je u taj grad oko 500 tona humanitarne pomoći koja se sastoji od prehrambenih proizvoda i građevinskog materijala, javlja Itar-Tass. U toku je distribucija robe u skladišta.

Ruski humanitarni konvoj od oko 100 kamiona ranije danas se razdvojio na dva manja konvoja, od kojih je prvi stigao u Donjeck.

U Donjeck je stiglo 50 kamiona sa 450 tona pomoći koja se, takođe, sastoji od prehrambenih proizvoda i građevinskog materijala. Građevinski materijal će biti upotrebljen za obnavljanje škola, bolnica, obdaništa i hidrauličnih stanica, izjavio je zamenik šefa centra za obnovu u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici Igor Bilodid. On je rekao da su već formirane građevinske brigade koje će dobiti materijal.

"Mi smo uputili zahtev za materijal koji nam je potreban i koji će biti isporučen u sledećem konvoju humanitarne pomoći iz Rusije. Očekujemo da će on stići u nedelju", dodao je Bilodid.

Ovo je četvrti konvoj koji je Rusija poslala u Ukrajinu. U prethodna tri konvoja Rusija je uputila Donejcku i Lugansku 6.000 tona pomoći koja se satojala od hrane, lekova, električnih generatora, odeće i flaširane vode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track