(VIDEO) STRAVIČNO: Džihadisti nožem odsekli glavu zarobljenom američkom novinaru!
Foto: Reuters

Zveri

(VIDEO) STRAVIČNO: Džihadisti nožem odsekli glavu zarobljenom američkom novinaru!

Planeta -
Ekstremisti, koji su zapretili da će ubiti još jednog zarobljenika, za kojeg su rekli da je takođe američki novinar, objasnili su da je Džejms Foli ubijen u znak odmazde za nedavne američke vazdušne napade u Iraku

DAMASK - Džihadistička organizacija Islamska država objavila je video-snimak na kome se vidi kako njeni pripadnici odrubljuju glavu američkom novinaru Džejmsu Foliju, koji je nestao u Sirije pre skoro dve godine.

Ekstremisti, koji su zapretili da će ubiti još jednog zarobljenika, za kojeg su rekli da je takođe američki novinar, objasnili su da je Foli ubijen u znak odmazde za nedavne američke vazdušne napade u Iraku, prenela je agencija AP.

Posle sinoćnje objave videa, porodica Džejmsa Folija je potvrdila njegovu smrt na strani na Fejsbuku koja je bila osnovana za podršku njegovom puštanju.

"Nikad nismo bili ponosniji na njega. On je dao život pokušavajući da razotkrije patnju Sirijaca", navodi se u postu Folijeve majke, koja je takođe apelovala na militante da poštede živote drugih talaca.

"Kao i Džejms i oni su nevini. Oni nemaju kontrolu nad politikom američke vlade u Iraku, Siriji i drugde u svetu", istakla je ona.

Foli (40) je nestao na severu Sirije radeći kao novinar honorarac za agenciju AFP i bostonsku medijsku kompaniju Global Post.

Islamska država je takođe objavila video snimak na kome tvrdi da drži za taoca američkog novinara Stivena Sotlofa i poručuje da njegov život zavisi od sledećeg poteza predsednika SAD Baraka Obame.

"Život ovog američkog državljanina, Obama, zavisi od tvoje sledeće odluke", govori maskirani muškarac na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama.

http://www.youtube.com/watch?v=RvGePlNavNs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track