SUKOBI: Žrtve u Lugansku, u Donjecku pogođena škola
Foto: Reuters

Istok Ukrajine

SUKOBI: Žrtve u Lugansku, u Donjecku pogođena škola

Planeta -
Pod artiljerijskom vatrom bile su teritorije Artjomovskog, Oktobarskog, Lenjinskog i Kamenobrodskog rejona

LUGANSK/DONJECK - Najmanje troje civila poginulo a još osam je ranjeno tokom proteklih 24 sata u oružanom sukobu i pucanju na Lugansk, saopštile su danas gradske vlasti, dok istovremeno ukrajinski i ruski mediji izveštavaju da su u drugom oblasnom centru na istoku Ukrajine, Donjecku, čitavu noć trajale borbe i da je pogođena jedna škola.

Agencija UNN prenela je saopštenje pres službe Luganska da su u tom gradu poginule tri a ranjene osam osoba i da je hitna pomoć intervenisala 68 puta za 24 sata.

Pod artiljerijskom vatrom bile su teritorije Artjomovskog, Oktobarskog, Lenjinskog i Kamenobrodskog rejona, navodi ukrajinska agencija. Gradski antikrizni centar navodi da je situacija kritična.

UNN izveštava da je u Donjecku noć 2. na 3. jul bila nemirna i da žitelji skoro svih rejona javljaju za snažne eksplozije, razmenu vatre iz automatskog oružja i kretanju vojne tehnike ulicama grada. Jedna granata pogodila je i delimično srušila školu u Petrovskom rejonu, uništeno je 560 kvadratnih metara krova, izbijeni su prozori i vrata, navodi ukrajinska agencija i dodaje da su uz zgradu potpuno uništene pomoćne prostorije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track