SUMNJALI NA EBOLU: Britanac u Makedoniji preminuo od trovanja alkoholom?

Preminuo u Skoplju

SUMNJALI NA EBOLU: Britanac u Makedoniji preminuo od trovanja alkoholom?

Planeta -
On je u Makedoniji boravio od 2. oktobra, a u poslednja tri dana je imao konstatne bolove u stomaku, ali nije tražio lekarsku pomoć

SKOPLJE - Mala je verovatnoća da je uzrok smrti Britanca koji je preminuo na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju bila ebola, najverovatnije se radi o komplikacijama nastalim posle trovanja alkoholom, objavili su makedonski mediji. Prema makedonskim izvorima, preminuli britanski državljanin koji je u Skoplju bio na službenom putu, poslednji put je bio na afričkom kontinentu pre tri godine u poseti sestri u Tanzaniji.

Lekari sumnjaju da se radi o komplikacijama koje su izazvane konzumiranjem prevelike količine alkohola. Juče su zdravstvene vlasti Velike Britanije objavile da je malo verovatno da je ebola uzrok smrti njihovog državljanina u Makedoniji uprkos sličnim simptomima.

"Smatramo da je malo verovatno da je ebola uzrok smrti našeg drzavljanina. Ipak ćemo nastaviti da radimo sa našim partnerima u istrazi", izjavio je doktor Brajan Mekloski iz Zavoda za javno zdravlje Engleske, preneo je britanski Independent.

Juče oko 16 časova je u Klinici za infektivne bolesti u Skoplju preminuo 58-godišnji britanski državljanin. On je u Makedoniji boravio od 2. oktobra, a u poslednja tri dana je imao konstatne bolove u stomaku ali nije tražio lekarsku pomoć.

Juče posle podne mu se stanje pogoršalo i bio hitno prebačen na kliniku gde je preminuo. Nadležni sa klinike su zbog nekih simptoma posumnjali da bi moglo da se radi o eboli pa su odmah bile preduzete sve bezbenosne mere, a hotel Super 8 u kome je Britanac boraio je i dalje u karantinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track