SUZE DEVOJČICE: Ne mogu da prestanem da plačem, noćas bih mogla da poginem!
Foto: Ap

Beznađe

SUZE DEVOJČICE: Ne mogu da prestanem da plačem, noćas bih mogla da poginem!

Planeta -
Palestinska tinejdžerka (16) postavila niz potresnih komentara za Tviteru

Šesnaestogodišnja tinejdžerka iz grada Gaze, koja se na Tviteru predstavlja kao Fara Gazan, postavlja na Tviteru svoj tužni dnevnik bombardiranja koje se svakodnevno događa u blizini njene kuće.

Nemoguće je utvrditi da li je Fara Gazan zaista tinejdžerka iz Gaze, ali postovi su emotivni i autentični, piše Jutarnji.hr. Uostalom, ona je na Tviteru aktivna još od 2012. godine - piše blog o životu u Gazi. Međutim, hiljade prijatelja stekla je tek od početka izraelske antiterorističke operacije u Pojasu Gaze.

Fara piše o užasu koji svakodnevno proživljavaju ona i njena mlađa sestra.

"Ovo se događa u mojoj blizini. Ne mogu da prestanem da plačem. Noćas bih mogla da poginem", napisala je u jučerašnjem tvitu. Na pitanja zašto ne pobegne iz kuće, odgovara da ne sme nikuda jer bi mogla da pogine kako promoli nos. .

Jutros je pisala o tome kako njena mala sestra (6) pokrije uši i počne da vrišti svaki put kad čuje ispaljivanje rakete - da ne bi čula eksploziju kad raketa pogodi cilj.

Ta tinejdžerka, kojoj bi glavna briga trebalo da bude kako da pobegne s pismenog iz matematike, takođe je napisala da je u svom životu doživela tri rata, ali da je ovaj sada najstrašniji.

Pa opet, Fara ne krije da podržava terorističku organizaciju Hamas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja