SVEČANOST U DNR: Zaharčenko položio predsedničku zakletvu
Foto: Fonet/AP

Na dužnosti

SVEČANOST U DNR: Zaharčenko položio predsedničku zakletvu

Planeta -
Zaklinjem se da ću časno služiti interesima naroda, Donjeckoj Narodnoj Republici i pristojno obavlja svoje dužnosti, rekao je Aleksandar Zaharčenko na svečanosti

DONJECK - Premijer samoproklamovane Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko zvanično je danas položio zakletvu na ceremoniji inauguracije za predsednika Republike, javila je agencija Itar-Tass.

Ruska agencija navodi da je Zaharčenko položio zakletvu na Bibliji u donjeckom muzičkom i dramskom teatru, pošto su četiri kozaka u tradicionalnoj nošnji unela zastavu Donjecke Narodne Republike.

"Zaklinjem se da ću časno služiti interesima naroda, Donjeckoj Narodnoj Republici i pristojno obavlja svoje dužnosti", rekao je Zaharčenko.

Pre svečane zakletve, predsednik donjecke republičke Centralne izborne komisije Roman Ljagin uručio je Zaharčenku sertifikat šefa Republike, dodaje Itar-Tass.

Zaharčenko je pobedio u oblastima Donjecka i Luganska u istočnoj Ukrajini, gde su u nedelju, 2. novembra, održani predsedničkih, ali i parlamentarni izbori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja