TAJNI AGENTI OTKRILI ISTINU O KIMU: Francuski lekari ga neguju na severu Pjongjanga!
Foto: Reuters

Rešena misterija

TAJNI AGENTI OTKRILI ISTINU O KIMU: Francuski lekari ga neguju na severu Pjongjanga!

Planeta -
Kim pre tri dana nije prisustvovao proslavi šezdesetdevetogodišnjice osnivanja vladajuće Komunističke partije, zbog čega u Aziji kruže razne glasine o njegovom odsustvu

PJONGJANG - Kim Džong Unu operisana su oba skočna zgloba u bolnici Bongva u Pjongjangu, naveo je pariski list "Poan", pozivajući se na izvore u Južnoj Koreji dodajući da se predsednik Severne Koreje leči i od oticanja stopala i velikih žuljeva na nožnim prstima.

Kim se sada oporavlja u svojoj rezidenciji na severu Pjongjanga, piše list navodeći da je do sada ta informacija najuverljivija pošto je ranije francuski lekar Danijel Pinkston iz Međunarodne krizne grupe rekao da Kim ima probleme s nogama, zbog čega se otežano kreće.

Poan piše da su južnokorejski tajni agenti potvrdili prisustvo evropskih, posebno francuskih lekara u Pjongjangu.

"Francuski lekari su oduvek bili cenjeni u Severnoj Koreji, koja je već nekoliko puta koristila njihove usluge. Izgleda je Kim Džong Un nastavio tu tradiciju", zaključuje list.

Kim pre tri dana nije prisustvovao proslavi šezdesetdevetogodišnjice osnivanja vladajuće Komunističke partije, zbog čega u Aziji kruže razne glasine o njegovom odsustvu.

Među glasinama je i ona da je u jednoj od najzatvorenijih država na svetu u toku državni udar.

http://www.youtube.com/watch?v=6pHt2cLZQ6s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track