TIMOŠENKO: Ukrajina da plati Rusiji isporučeni gas kao i sve druge zemlje
Foto: AP

Pošteno

TIMOŠENKO: Ukrajina da plati Rusiji isporučeni gas kao i sve druge zemlje

Planeta -
Mi smo evropska zemlja i nije ispravno da prosjačimo bilo šta od Rusije. Ustanite, ne klečite, uzdignite glavu i platite, poručila bivša premijerka

KIJEV - Ukrajina treba da plati Rusiji za isporučeni gas kao što to ostale zemlje rade i ne bi trebalo da se upućuje molba Moskvi za smanjenje iznosa, izjavila je bivša ukrajinska premijera Julije Timošenko.

"Imamo naviku (Kijev), rekla bih dobru, da molimo za nešto. Ustanite, ne klečite, uzdignite glavu i platite, kao što sve druge zemlje rade", poručila je Timošenko, koja je kandidat za mesto u ukrajinskom parlamentu kao predsednica Sveukrajinske unije "Otadžina" u intervju za ICTV kanal, javlja Tass.

Ugovor za snabdevanje ruskim prirodnim gasom, Ukrajina je potpisala 2009, za koji je Timošenko navela da je bio "standardni okvirni sporazum" koji imaju sve evropske zemlje.

"Mi smo evropska zemlja i nije ispravno da prosjačimo bilo šta od Rusije. To je jedini ispravan i dostojanstven način za istinsku nezavisnost", primetila je Timošenko.

Tass je ranije naveo da su Rusija, EU i Ukrajina utvrdili novi nacrt paket dogovora o izmirenju naraslog duga Ukrajine za ruski gas, a dokument (tek) treba da usklade vlade dve zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track