Tuđmanov sin provalio tajnu istragu protiv Milana Bandića!
Foto: Printscreen Yt

Akcija Agram

Tuđmanov sin provalio tajnu istragu protiv Milana Bandića!

Planeta -
Miroslav Tuđman posle zahteva da se obelodane podaci koji se telefoni prisluškuju u parlamentu otkrio da je Milan Bandić u jula meseca bio pod tajnim merama prisluškivanja još od jula ove godine

ZAGREB – Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, koji je u nedelju popodne uhapšen dok je brao mahune u svojoj bašti, bio je odavno pod istragom, a za to se saznalo u julu ove godine zahvaljujući Tuđmanovom sinu Miroslavu.

Naime tri meseca ranije predsednik saborskog Odbora za unutrašnju politiku i nacionalnu bezbednost dr Miroslav Tuđman i član tog tela Tomislav Čuljak obojica iz HDZ uspeli su napraviti veliki špijunski skandal.

Tuđman i Čuljak su tokom službene provere navoda Slavka Linića o navodnom nezakonitom policijskom postupanju zatražili bez ikakave zakonske osnove proveru da li su prisluškivania 4 mobilna telefona.

Otkriveno je da su prisluškivana dva njihova privatna telefona, glavni sekretar HDZ Milijana Vase Brkića i telefon Milana Bandića. To je otkriveno tokom kontrole Operativno-tehničkog centra u Zagrebu, tela koje upravlja merama tajne kontrole komunikacija.

Spomenute brojeve telefona za proveru Tuđman i Čuljak su imali unapred pripremljene, i ispisane na papiru, koji su dati na proveru šefici OTC Ireni Pehard, koja je Tuđmanu dostavila tražene informacije.

Dobijeni podaci su pokazali da je mobilni telefon MIlana Bandića bio pod tajnim merama koje je odobrio nadležni sud u Zagrebu zbog istrage koju su pokrenuli USKOK i Državno odvetništvo ( DORH) zbog istrage oko zagrebačkog gradonačelnika.

(Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track