TVRDI DA JE NEVIN: Hosni Mubarak negirao optužbe za ubistvo demonstranata
Foto: AP

TVRDI DA JE NEVIN: Hosni Mubarak negirao optužbe za ubistvo demonstranata

Planeta -
Ja, Hosni Mubarak, koji stojim pred vama danas, nisam naredio prolivanje krvi Egipćana, rekao je on u sudnici čitajući unapred pripremljenu izjavu.

KAIRO - Bivši egipatski predsednik Hosni Mubarak negirao je danas na sudu da je naredio ubijanje demonstranta na protestima 2011. godine kojima je okončana njegova tri decenije duga vladavina.

Mubarak je 2012. godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora, ali je apelacioni sud naložio ponovno suđenje, pa je pušten iz zatvora i smešten u kućni pritvor u jednoj vojnoj bolnici u kairskom predgrađu Madi, podseća Rojters.

Bivši egipatski predsednik, kome se sudi zajedno sa njegovim sinovima i drugim nekadašnjim visokim zvaničnicima, izjavio je da je verno služio zemlji 62 godine, najpre kao vojni zvaničnik, a zatim i kao predsednik.

"Ja, Hosni Mubarak, koji stojim pred vama danas, nisam naredio ubijanje demonstranata niti prolivanje krvi Egipćana", rekao je on u sudnici čitajući unapred pripremljenu izjavu.

"I nisam naložio izazivanje haosa i stvaranje bezbednosnog vakuuma", naveo je Mubarak.

Protiv njega se vodi i postupak po optužbama za korupciju, a presuda u ovom žalbenom postupku trebalo bi da bude izrečena 27. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track