U NOVOM RUHU: Ruska Crnomorska flota dobija novo oružje i avione
Foto: Reuters

Novo oružje

U NOVOM RUHU: Ruska Crnomorska flota dobija novo oružje i avione

Planeta -
Stižu ne samo novi brodovii podmornice, nego i raketni sistemi i avioni, kaže admiral Aleksandr Vitko

SEVASTOPOLJ - Ruska Crnomorska flota biće opremljena najnovijim naoružanjem i avionima, izjavio je danas komandant Crnomorske flote, admiral Aleksandr Vitko na manifestaciji povodom obeležavanja Dana ruske mornarice.

"Nećemo dobiti samo nove brodove i podmornice. Već smo dobili raketne sisteme, a stigli su i novi avioni, video sam ih pre nekoliko dana. To su jedinstveni avioni sa elektronskom opremom, unutra je veoma prijatno", rekao je Vitko, preneo je Itar-tass.

On je dodao da Crnomorskj floti stiže i novo naoružanje dometa 2.000 kilometara i visoke preciznosti.

"Lično sam učestvovao u testiranju. Oružje je veoma dobro, neke njegove karakteristike su bez premca u svetu", kazao je komandant.

Crnomorska flota treba da dobije 20 novih brodova i podmornica do 2020. godine. Vitko je rekao da će prve od njih biti isporučene ove godine, a flota će biti potpuno obnovljena u naredne tri godine.

Komandant je, takođe, kazao da je flota počela izgradnju baza i aerodroma. Pres služba flote je saopštila da je komandant kada je govorio o bazama mislio na sovjetsku infrastrukturu flote koja je prebačena 1997. godine u Ukrajinu i trenutno je u tako lošem stanju da se ne može obnoviti, već treba da bude izgrađena nova, što se naročito odnosi na aerodrom Saki i bazu Novozerni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track