(VIDEO) UBICA U SRPSKOJ UNIFORMI: Amerika traga za napadačem koji je iz zasede ubio policajca!

Naoružan kalašnjikovim i snajperom

(VIDEO) UBICA U SRPSKOJ UNIFORMI: Amerika traga za napadačem koji je iz zasede ubio policajca!

Planeta -
Na jednoj od fotografija Frejn nosi šajkaču sa kokardom, a na levom rukavu amblem sa srpskom zastavom. "Izgleda da se uživeo u tu ulogu", naveo je pukovnik policije

NJUJORK - Policija Pensilvanije već šesti dan traga za oružanim napadačem koji je u petak prošle nedelje pucao iz zasede i ubio jednog policajca dok je drugog ranio.

Kako prenose američki mediji, reč je o Eriku Frejnu (31) koji je godinama učestvovao u simulacijama vojnih bitaka, navodi policija.

Prema njihovim saznanjima, on trenutno ima čiroki frizuru "kao deo mentalne pripreme" za svoje navodne napade, dok je ranije izgledao "potpuno drugačije".

Policija saopštava i da je opasan, moguće naoružan kalašnjikovim i snajperskom puškom, a lokalne škole su zatvorene zbog potrage u kojoj učestvuje 150 policajaca, prenosi Ej-Bi-Si (ABC).

Potpukovnik Džordž Bivens kaže da Frejn pripada grupi momaka koji učestvuju u simulaciji ratnih igara koja je opsednuta armijama istočnoevropskih zemalja u periodu hladnog rata.

"Mnogi od njih imaju uniforme tih vojski i proučavaju istoriju tog perioda", rekao je Bivens dodavši da je Frejn putovao u Evropu u proteklih pet godina.

Na jednoj od fotografija koje je objavio "Dejli mejl", Frejn nosi šajkaču sa kokardom, a na levom rukavu amblem sa srpskom zastavom.

"Izgleda da se uživeo u tu ulogu", naveo je on i dodao da je uveren da Frejn vodi ličnu bitku sa organima reda, naročito sa policijom države Pensilvanije".

Identifikovan je pošto je njegov džip pronađen nedaleko od mesta zločina.

http://www.youtube.com/watch?v=aFZd4hRsnZ8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track