UBIO PUTINOVOG PRIJATELJA: Pijani vozač koji je udario u avion završio iza rešetaka
Foto: Reuters

nesreća na moskovskom aerodromu

UBIO PUTINOVOG PRIJATELJA: Pijani vozač koji je udario u avion završio iza rešetaka

Planeta -
U vreme kada je avion “falkon” stradalog direktora francuskog energetskog koncerna “Total” Kristofa de Maržerija ubrzavao na pisti za poletanje, Martinenko koji je upravljao čistačem za sneg isprečio mu se na putu

MOSKVA - Vozač mašine za čišćenje snega Vladimir Martinenko uhapšen je danas, jer je utvrđeno da je bio pod uticajem alkohola u trenutku sudara sa francuskim avionom na moskovskom aerodromu Vnukovo u kojoj je u noći između 20. i 21. oktobra poginulo svih četvoro ljudi koji su bili u letelici.

Istragom je utvrđeno da je Martinenko imao količinu alkohola u krvi koja odgovara decilitru vodke i njemu je određen pritvor do 21. decembra, prenosi “Raša tudej”.

U vreme kada je avion “falkon” stradalog direktora francuskog energetskog koncerna “Total” Kristofa de Maržerija ubrzavao na pisti za poletanje, Martinenko koji je upravljao čistačem za sneg isprečio mu se na putu što je prouzrokovalo tragediju.

Uprava aerodroma saopštila je ranije da su direktor i njegov zamenik podneli ostavke, kao i da je Tužilaštvo naložilo privođenje još četiri zaposlena koji bi mogli da doprinesu rasvetljavanju okolnosti tragedije.

Putin izuzetno cenio prijateljstvo Maržerija

Predsednik Rusije Vladimir Putin visoko je cenio kvalitete biznismena Maržerija, njegovu stalnu posvećenost ne samo francusko-ruskim odnosima već svim oblicima saradnje.

"Izgubili smo pravog prijatelja naše zemlje", napisao je predsednik Rusije Vladimir Putin u telegramu saučešća koji je poslao francuskom kolegi Olandu povodom Maržerijeve pogibije.

"Taj istaknuti francuski poslovni čovek bio je pokretač više velikih zajedničkih projekata koji su postavili plodne osnove saradnje Rusije i Francuske u oblasti energetike za naredne godine", naveo je Putin i izrazio zaučešće Maržerijevoj porodici i bližnjima. Putin je takođe pozdravio "posvećenost" direktora Totala razvoju francusko-ruskih odnosa.

http://www.youtube.com/watch?v=vx4MW20UIlY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track