UHAPŠEN ZBOG PARA: Bandić pao jer je drugaru namestio posao od 7,5 miliona kuna
Foto: Foto, Fonet/AP

Istraga

UHAPŠEN ZBOG PARA: Bandić pao jer je drugaru namestio posao od 7,5 miliona kuna

Planeta -
Policija je navodno i krenula u akciju hapšenja baš pošto je istražila unosni ugovor između Grada Zagreba i firme Ce-za-r d.o.o., gde je predsednik uprave Petar Pripuz, koji je takođe juče uhapšen

ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uhapšen je zato što je zagrebačkom "kralju otpada" Petru Pripuzu namestio posao od 7,5 miliona kuna, piše Jutarnji.hr.

Pripuz je jedan od vlasnika i predsednik grupe C.I.O.S, koja se bavi skupljanjem i primarnom preradom industrijskih otpadaka. On i Bandić su bliski prijatelji i dolaze jedan drugom na zabave, rođendane, okupljanja i slično. Takođe se pisalo da mu Bandić tu i tamo čini ustupke u biznisu.

Policija je navodno krenula u akciju hapšenja baš pošto je istražila 7,5 miliona kuna vredan ugovor između Grada Zagreba i firme Ce-za-r d.o.o., gde je Pripuz predsednik uprave. Ta firma uklanja glomazni otpad sa zagrebačkih ulica, a na osnovu ugovora sklopljenog maltene preko noći. Naime, nadležno ministarstvo naložilo je gradsim ocima da uklone nagomilani glomazni otpad, a Pripuz je ponudio uslugu po sistemu "cena prava sitnica" - 7,5 miliona kuna.

Osim smeća, Pripuz je dobio i sirovine. U Gradu su se pravdali da su morali da pristanu da bi izbegli sankcije ministarstva.

I Mate Matić, Pripuzov advokat, potvrdio je da je u žiži istrage protiv njegovog klijenta upravo taj posao, ali je dodao da tu nema ničeg spornog.

"Dovoljno je reći da kompanija Ce-za-r jedina u Hrvatskoj pravno ispunjava sve uslove za bavljenje takvim poslom", izjavio je Matić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track