UKRAJINA: Nestali ruski fotoreporter pronađen mrtav
Foto: AP

Posle jednomesečne potrage

UKRAJINA: Nestali ruski fotoreporter pronađen mrtav

Planeta -
Istraga je pokazala da je Andrej Stenjin poginuo dok je bio na novinarskom zadatku u predgrađu grada Snežnoje, u Donjeckom regionu, kada se njegov automobil našao pod paljbom ukrajinske vojske, navodi se u saopštenju Ruskog istražnog komiteta

MOSKVA - Ruski fotoreporter Andrej Stenjin, koji se od početka avgusta vodio kao nestao, pronađen je mrtav u Ukrajini, saopštila je danas ruska agencija RIA Novosti, za koju je fotoreporter radio.

"Naš kolega, fotograf Andrej Stenjin je mrtav. Ispostavilo se da on nije zarobljen, a poginuo je još pre mesec dana", izjavio je direktor RIA Novosti Dmitrij Kiseljev, a prenela agencija AFP.

Istraga je pokazala da je Stenjin poginuo dok je bio na novinarskom zadatku u predgrađu grada Snežnoje, u Donjeckom regionu, kada se njegov automobil našao pod paljbom ukrajinske vojske, navodi se u saopštenju Ruskog istražnog komiteta.

Stenjin je 6. avgusta vozio svoj automobil u koloni izbeglica, koju su čuvala šestorica pripadnika proruskih snaga, kad je na njih na putu od Snežnoja do Dmitrovke otvorila vatru ukrajinska vojska, a fotoreporter je poginuo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track