UŽIVO PAD BOINGA 777 Ovo su imena poginulih u obaranju malezijskog aviona!
Foto: Reuters

Nesreća na istoku Ukrajine

UŽIVO PAD BOINGA 777 Ovo su imena poginulih u obaranju malezijskog aviona!

Planeta -
Proruske snage i međunarodni posmatrači još nisu postigli dogovor o bezbednosnoj zoni oko mesta u istočnoj Ukrajini gde se srušio malezijski avion, rekli su danas njihovi predstavnici

KIJEV/DONJECK - Kompanija Malezija Erlajns objavila je spisak svih putnika koji su bili na letu MH17, koji se srušio na istoku Ukraijne.

Spisak možete pogledati OVDE.

Vlada u Kijevu optužila je danas proruske snage u istočnoj Ukrajini da pokušavaju da unište dokaze na mestu pada malezijskog aviona, kao i za odnošenje 38 tela s tog mesta.

Proruske snage nisu dirale zatečeno stanje na mestu pada malezijskog aviona na istoku Ukrajine, ali su zabrinute, jer tela stradalih trule na toploti, rekao je danas predsednik vlade samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Borodaj.

On je na konferenciji za medije takođe izjavio da nisu pronađene crne kutijesrušenog "boinga 777", preneo je Rojters.

"Vlada Ukrajine zvanično tvrdi da teroristi, uz pomoć Rusije, pokušavaju da unište dokaze međunarodnih zločina", navedeno je u današnjem saopštenju ukrajinske vlade, a prenosi Rojters.

17.09 - Forenzički timovi upućeni su danas na više adresa širom Holandije kako bi prikupili uzorke DNK i druge podatke koji će pomoći u identifikovanju holandskih žrtava među 298 putnika i članova posade poginulih u četvrtak kada je u istočnoj Ukrajini pao malezijski avion "boing 777".

14.46 - Nemačka kancelarka Angela Merkel i ruski predsednik Vladimir Putin složili su se da treba sprovesti međunarodnu istragu o obaranju malezijskog aviona iznad Ukrajine i hitno omogućiti pristup mestu nesreće, saopštila je danas nemačka vlada.

14.03 - Pripadnici proruskih snaga danas su dozvolili posmatračima OEBS-a da priđu delu područja na kojem se u četvrtak srušio malezijski avion sa 298 putnika i članova posade i da razgovaraju s meštanima, rekao je jedan očevidac na kojeg se poziva Rojters.

13.52 - Proruske snage nisu dirale zatečeno stanje na mestu pada malezijskog aviona na istoku Ukrajine, ali su zabrinute, jer tela stradalih trule na toploti, rekao je danas predsednik vlade samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Borodaj. On je na konferenciji za medije takođe izjavio da nisu pronađene crne kutije srušenog "boinga 777", preneo je Rojters.

13.33 - Portparol Pentagona Džon Kirbi izjavio da bi naivno bilo pomisliti da proruski separatisti, koji su navodno oborili malezijski avion, to mogli da urade bez pomoći iz Moskve.

12.10 - Portparol Ukrajinskog bezbednosnog saveta Andrij Lišenko je rekao da Kijev nema informacije o crnim kutijama koje su se nalazile u malezijskom avionu koji se srušio na istoku zemlje i da one nisu predate ukrajinskim vlastima, preneo je Rojters.Snimatelj novinske agencije Rojters javio je juče da su spasilačke ekipe pronašle drugu crnu kutiju iz malezijskog aviona, dok su proruske snage u Ukrajini pronašle u četvrtak jednu crnu kutiju.

11.56 - Malezijski ministar saobraćaja Liov Tiong Lai je danas izjavio da je avion "Malezija erlajnza" išao putanjom koja je veliki "autoput na nebu" i da nikada nije zašao u vazdušni prostor kome nije dozvoljen pristup. On je rekao da strahuje da mesto nesreće nije obezbeđeno na odgovarajući način i da dokazi nisu sačuvani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track