Ukrajinski milioner: Dajem život i celo bogatstvo za poraz proruskih terorista!
Foto: AP Photo

Ukrajinac iz Kijeva odrekao se miliona

Ukrajinski milioner: Dajem život i celo bogatstvo za poraz proruskih terorista!

Planeta -
Otišao da ratuje: Vjačeslav Konstantinovski odlučio da podrži snage svoje zemlje; Biznismen reagovao jer je u petak na istoku Ukrajine ubijeno najmanje 10 vojnika

KIJEV - Ukrajinski milioner Vjačeslav Konstantinovski (53) iz Kijeva objavio je da će uložiti sve svoje bogatstvo i novac od prodaje luksuznih nekretnina, kao i automobil „rols-rojs fantom“ kako bi podržao borbu vojske svoje zemlje protiv proruskih terorista na istoku Ukrajine.Bogataš je, pored obećanja da će se odreći svega što je tokom života zaradio, odlučio i da se kao dobrovoljac priključi borbama u Donbasu, istakavši da ne žali život nakon što je čuo da su proruski aktivisti u petak, prema tvrdnjama vlasti iz Kijeva, iz zasede ubili najmanje 10 ukrajinskih vojnika u gradu Šahtjorsku.Javnost iznenađenaVjačeslavljevo bogatstvo procenjeno je na malo više od 2,5 miliona evra, zaradio ga je s bratom blizancem Aleksanderom, a nedavno je na listi najbogatijih Ukrajinaca zauzeo 44. mesto. S obzirom na to, veoma je poznat u svojoj zemlji, pa su mnogi bili iznenađeni njegovom odlukom da se odrekne svega što ima kako bi stao uz vojsku koja učestvuje u borbama na istoku.- Prijatelji, hvala vam još jednom na rečima podrške. Istina je da sam na putu za ratište kako bih bio uz naše heroje - napisao je Vjačeslav na svom Fejsbuku, a zatim na tu stranicu ubacio i fotografiju svog „rols-rojs fantoma“.- U mom prethodnom životu on je bio simbol uspeha. Sada su se moji prioriteti promenili. Spreman sam da ga prodam ili zamenim za stvari koje su potrebne našoj armiji. Oni koji su zainteresovani neka slobodno kontaktiraju sa mnom - poručio je Ukrajinac.Živeo u SADInače, nakon što je proveo nekoliko godina u Americi, Vjačeslav se s bratom vratio u Ukrajinu i napravio svoje carstvo pomoću kompanije „Kijev-Donbas divelopment grup (KDD)“, koja je investirala u nekoliko oblasti, uključujući restorane, lance brze hrane i građevinarstvo. Braća Konstantinovski su poznati antirusi, a 2006. umalo ih je ubila jedna ruska mafijaška grupa u Njujorku.

PotragaTELA ŽRTAVA AVIONA DANIMA NA 32 STEPENAMeđunarodni tim istražitelja u petak je konačno uspeo da dođe do mesta na kojem se 17. jula srušio „boing 777“ „Malezija erlajnsa“ sa 298 ljudi na istoku Ukrajine i pokuša da u veoma nestabilnim okolnostima usled sukoba vojske iz Kijeva i proruskih aktivista pronađe ostatke tela stradalih u padu letelice. Naime, veruje se da je još 80 tela zatrpano negde oko olupine, ali se strahuje da će ona teško biti pronađena jer su danima ležala na temperaturi od 32 stepena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja