UPRKOS RAMPI NA GRANICI: Ruski humanitarni konvoj nastavlja put za Ukrajinu
Foto: Reuters

Pomoć

UPRKOS RAMPI NA GRANICI: Ruski humanitarni konvoj nastavlja put za Ukrajinu

Planeta -
Očekuje se da će konvoj večeras stići na rusko-ukrajinsku granicu; Kijev je juče saopštio da ga neće propustiti

MOSKVA - Ruski konvoj s pomoći stanovništvu zaraćenog istoka Ukrajine, nastavio je put ka rusko-ukrajinskoj granici, saopštilo je danas u Moskvi Ministarstvo za vanredne situacije.

U koloni dugačkoj tri kilometra je 280 kamiona koji su u utorak krenuli iz Moskve ka istočnoj Ukrajini. Ruska televizija je javila da bi konvoj danas trebalo da pređe oko 500 kilometara i da večeras stigne na granicu Ukrajine.

Ukrajinski zvaničnici rekli su juče da neće dozvoliti ulazak ruskog konvoja. Portparol ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Andrej Lisjenko rekao je da konvoj nema odobrenje Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK). Ukrajinski zvaničnici su rekli da pomoć mora da bude pretovarena u vozila Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK) da bi mogla da pređe granicu s Ukrajinom.

Rusija je u ponedeljak saopštila da će poslati humanitarni konvoj u Ukrajinu u saradnji s MKCK. Portparol MKCK u Kijevu Andre Lerš rekao je u utorak da, uprkos sporazumu svih uključenih strana, on nema "informacije o sadržaju" pošiljke u kamionima i da ne zna kuda tačno ti kamioni idu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja