UVEO I SINA U POSAO: Hrvat (83) na čelu bande narko dilera kokaina!
Foto: Urgente24.com

Hapšenje u Južnoj Americi

UVEO I SINA U POSAO: Hrvat (83) na čelu bande narko dilera kokaina!

Planeta -
Dokumenta koja su zaplenjena u porodičnoj kući dokazuju transfere novca u Hrvatksu i Rusiju, a policija radi na ispitivanjima navoda o pranju novca, ili su slali pomoć rodbini

Argentinac Vladimir Bežić (30) hrvatskog porekla, uhapšen je u Buenos Arjesu kada je pokušao da prenese 65 kilograma kokaina u Urugvaj. On se pretvarao da ide na godišnji odmor sa suprugom i dvogodišnjim sinom, a tokom akcije je uhapšen i njegov otac Vjencelsav Bežić (83), za koga se pretpostavlja da je vođa narkobande i glavni mozak opeacije.

Kokain se nalazio u specijalnom delu između gepeka i zadnjeg sedišta automobila, koji je bio zaštićen specijalnim materijalom kako policijski psi ne bi nešto nanjušili.

Pretpostavlja se da je droga bila namenjena za Evropu, a da je Urugvaj bio samo tranzitna stanica, a akciju su nazvali "Legado paterno", odnosno "Očevo nasleđe", jer je kriminalni biznis prenet sa oca na sina.

Dokumenta koja su zaplenjena u porodičnoj kući dokazuju transfere novca u Hrvatksu i Rusiju, a policija radi na ispitivanjima navoda o pranju novca, ili su slali pomoć rodbini.

Prema profilu sa društvene mreže Linkedln, Vladimir Facundo Bežić je završio dva fakulteta i radio je kao regionalni menađer na kablovskoj televizijii, a kasnije se zaposlio kao analitičar u konsultantskoj kompaniji At Work.

"Vjenceslav Bežić ima poduži dosije budući da godinama trguje drogom i da je on šef bande, a svog sina Vladimira je malo po malo uvodio u posao", navodi policijski izvor lokalnim medijima, dodajući da je Vjencelsav i dalje hrvatski državljanin.

(Foto: urgente24.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track