UZBUNA NA BALKANU: Naoružani ubica iz Kanade pobegao od zakona u Hrvatsku ili Makedoniju!
Foto: Facebook

Lov na ubicu makedonskog porekla

UZBUNA NA BALKANU: Naoružani ubica iz Kanade pobegao od zakona u Hrvatsku ili Makedoniju!

Planeta -
Kanadski plejboj makedonskog porekla Boris Panovski ubio je poznanika i rivala i, kako sumnja policija, pobegao van zemlje, verovatno u Hrvatsku ili rodnu Makedoniju

TORONTO - Kanadska policija već nekoliko dana traži Borisa Panovskog (70), frizera i uzgajivača lovačkih pasa iz Toronta, zbog ubistva njegovog poznanika Donata Friga (70), takođe uzgajivača pasa, ali i direktora u jednoj građevinskoj kompaniji.

Krvavi obračun između njih dvojice izbio je još prošle subote kod gradića Klintona, gde se održavalo takmičenje lovačkih pasa. Organizator je bio upravo Frigo je sa suprugom Evom Viler, a Panovski je banuo nepozvan. Presreo je supružnike dok su jahali, zadenuo svađu i zapucao na njih. Teško ranjeni Frigo pao je s konja i ubrzo podlegao ranama, a njegova supruga uspela je da odjaše u šumu i preživela je. Svedoci kažu da je za njom odjahao i Frigov konj.

Kada je stigla policija, pronašla je samo Frigov leš, a od ubice nije bilo ni traga.

Policija je tek u petak, 19. septembar, sazvala konferenciju za novinare i objavila identitet glavnog osumnjičenog.

Jedan od komšija kaže za Toronto san da je Panovskog video prošle nedelje, dan posle ubistva, kako u bermudama i bez prtljaga odlazi iz kuće.

"Izgledalo je da je malo nervozan, ali Boris je inače takav", kaže komšija.

Nije poznato gde je otišao, a kanadski mediji javljaju da policija veruje da je napustio državu i otišao ili u rodnu Makedoniju ili u Hrvatsku. Razlog mogućeg odlaska u Hrvatsku nije naveden.

"Reč je o naoružanoj i opasnoj osobi", rekao je detektiv Trueks.

Boris Panovski uživao je imidž plejboja, a prijatelji i komšije ga vole i šokirani su vešću da je ubio nekog. Devedesetih godina prošlog i početkm ovog veka njegov posao je cvetao - imao je svoj frizerski salon, a istovremeno se bavio preprodajom i treniranjem pasa. Njegovo poznanstvo sa Donatom Frigom datira od 2000. godine, kad mu je prodao ptičara kojem je dao ime Panovski Silver. Silver je osvajao sve trofeje i postao toliko slavan da su ga prošle godine, godinu dana pošto je uginuo, uključili u ptičarski Hall of Fame.

Početkom 2005. život mu kreće nizbrdo u američkoj saveznoj državi Džordžiji hapšen je zbog nedoličnog i bludnog ponašanja - spopadao je jednu konobaricu i pokušavao da joj plati za seks. Nastavio je s izgredima, pa mu je zabranjeno učestvovanje na takmičenjima pasa, a Donato Frigo je, da bi izbegao neprijatnosti, slavnom Silveru promijenio ime iz Panovski Silver u Belfild Silver, po ulici u kojoj je sedište njegove građevinske firme.

Panovskog je poterao maler i na poslovnom planu - uginuo je prestižni pas kojeg je trenirao, pa je ostao bez posla, propao mu je i frizerski salon, a prijatelji kažu da je promenio stil života. Razveo se 2008, a sledeće godine proglasio je bankrot.

Na fotografijama na Fejsbuk profilu uvek je nasmejan i često pozira s trofejima koje je osvajao davnih dana na takmičenjima pasa.

Sedam sati posle ubistva, za glavnu fotografiju na profilu stavio je onu snimljenu tokom susreta s premijerkom Ontarija Ketlin Vajn tokom njene posete zabavi makedonskog kulturnog društva Sent Klemens u Torontu. To se desilo početkom avgusta, ali njena pres služba je objavila da ona pojma nema ko je Boris Panovski i da se uvek rukuje i fotografiše s mnogim građanima na stotinama događaja koje posećuje.

Boris Panovski je poslednji put bio aktivan na Fejsbuku prošle nedelje, kad je bjavio sliku Isusa Hrista i svoju fotografiju sa plesa.

Poznanici kažu da je pre dve i po godine počeo da izlazi s jednom damom, koja se doselila kod njega, i tada se navodno smirio. Nije poznato je li ta dama pobegla s njim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track