UZBUNA U HRVATSKOJ: Stižu žestoki pljuskovi i grmljavina, očekuje se velika šteta
Foto: Youtube

Provala oblaka

UZBUNA U HRVATSKOJ: Stižu žestoki pljuskovi i grmljavina, očekuje se velika šteta

Planeta -
Za Istru, Rijeku i severno primorje proglašena je crvena uzbuna, za Zagreb i kontinentalni deo narandžasta

ZAGREB - Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod upozorava na jako naoblačenje koje će na severni Jadran i na zapad unutrašnjosti stići već večeras prvo sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a tokom noći i sa obilnim kišama.

Sutra će biti još gore, pa je za Istru, Rijeku, severno primorje i šire karlovačko podrčje objavljen najviši, crveni stepen uzbune. Očekuje se da bi na području Karlovca moglo da padne i više od 60 litara kiše po kvadratnom metru, a na području Istre i Rijeke i više od 70 litara, piše Jutarnji.hr.

"Prognoziran je izuzetno intenzivan meteorološki događaj. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život", upozorava Metroalarm i dodaje da stanovništvo mora da bude spremno na "vanredne mere".

Za Zagreb, severozapadnu Hrvatsku, Liku i Gorski kotar, srednju Dalmaciju i dalmatinsko zaleđe proglašena je narandžasta uzbuna. Očekuje se gmljavinsko nevreme sa do 60 litara kiše po kvadratnom metru i udarima vetra do 65 kilometar na sat.

Za utorak je najavljeno promenjivo svreme sa češćom pojavom kiše i pljuskova, na Jadranu i grmljavine. U sredu delimično razvedravanje, ali uz mogućnost lokalnih pljuskova, pogotovo u Slavoniji, gorju i južnoj Dalmaciji. Svjže, ali od srede ponovno toplije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track