UZBUNA U LISABONU: Ruski vojni avioni nadomak obala Portugala!
Foto: Youtube

Fantomi poleteli u presretanje

UZBUNA U LISABONU: Ruski vojni avioni nadomak obala Portugala!

Planeta -
NATO je u sredu uveče saopštio da je otkrio intenzivnu aktivnost ruskog vojnog vazduhoplovstva iznad Evrope. Najveća akcija je preduzeta posle otkrivanja grupe od osam ruskih aviona iznad Atlantika, i u presretanje su poslati lovački avioni tri zemlje NATO

LISABON - Portugalski lovački avioni F16 danas su presreli još dva ruska vojna aviona u međunarodnom vazdušnom prostoru u blizini Portugalije, saopštilo je Ministarstvo odbrane u Lisabonu.

Pre dva dana su u istom prostoru presretnuta dva ruska bombardera, a danas su četiri lovca poslata u presretanje u okviru operacije NATO, saopštilo je Ministarstvo.

NATO je u sredu uveče saopštio da je otkrio intenzivnu aktivnost ruskog vojnog vazduhoplovstva iznad Evrope. Najveća akcija je preduzeta posle otkrivanja grupe od osam ruskih aviona iznad Atlantika, i u presretanje su poslati lovački avioni tri zemlje NATO.

Kada stigli norveški avioni, šest ruskih aviona je pobeglo, ali su dva ruska bombardera TU-95 nastavila let, mada u pratnji britanskih i portugalskih lovačkih aviona.

Ambasada Rusije u Lisabonu je u četvrtak saopštila da su ruski avioni poštovali međunarodno pravo jer su leteli iznad međunarodnih voda, ne ulazeći u vazdušni prostor neke zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track