UŽIVO DAN 159 Pucnjave i eksplozije kod ruskih graničnih punktova!
Foto: Reuters

Građanski rat u Ukrajini

UŽIVO DAN 159 Pucnjave i eksplozije kod ruskih graničnih punktova!

Planeta -
Deo sednice biće održan iza zatvorenih vrata i biće posvećen istrazi o padu malezijskog putničkog aviona, oborenog na istoku Ukrajine, u kome niko od 298 putnika i članova posade nije preživeo

KIJEV/DONJECK - Na pograničnoj teritoriji između Rusije i Ukrajine, u blizini pet ruskih graničnih punktova protekle noći su se čule pucnjava i eksplozije, saopštila je danas Južna carinska uprava Rusije.

Kako je preneo "Glas Rusije", juče uveče, nakon artiljerijske kanonade na teritoriji Ukrajine i eksplozija u blizini granice, na skoro tri sata bili su evakuisani službenici carinskog punkta "Novošahtinsk".

Ukrajinski parlament održaće danas vanrednu sednicu na kojoj će biti doneta odluka o narednim koracima posle ostavke premijera Arsenija Jacenjuka.

Deo sednice biće održan iza zatvorenih vrata i biće posvećen istrazi o padu malezijskog putničkog aviona, oborenog na istoku Ukrajine, u kome niko od 298 putnika i članova posade nije preživeo.

16.54 - Ukrajinske snage napredovale su do predgrađa Donjecka, jednog od najvećih uporišta proruskih snaga u tom regionu, saopštile su danas ukrajinske vlasti.saopštio je danas portparol ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost Andrej Lisenko.

14.02 - Na pograničnoj teritoriji između Rusije i Ukrajine, u blizini pet ruskih graničnih punktova protekle noći su se čule pucnjava i eksplozije, saopštila je danas Južna carinska uprava Rusije.

12.43 - Gradonačelnik grada Kremenčuk, u centralnoj Ukrajini, ubijen je juče, dok je na kuću gradonačelnika Lavova noćas ispaljena granata, saopštava ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Gradonačelnik Kremenčuka Oleg Babajev je ubijen kada su se njegovom automobilu primakla druga kola iz kojih je neidentifikovana osoba ispalila tri hica iz pištolja s prigušivačem, izjavio je Anton Geraščenko iz ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova, a prenosi Rojters.

12.17 - Rusko ministarstvo spoljnjih poslova danas je saopštilo da će se nove sankcije koje je EU uvela Rusiji zbog njenih postupaka u Ukrajini nepovoljno odraziti na saradnju u oblasti bezbednosti. "Nova lista sankcija predstavlja direktan dokaz da su članice EU krenule putem smanjivanja saradnje sa Rusijom kada se radi o pitanjima međunarodne i regionalne bezbednosti", navelo je ministarstvo u saopštenju, prenosi Rojters.

11.12 - Predstavnici samoproglašene Donjecke narodne republike saopštili su da je ukrajinska vojska granatirala Donjeck i Mandrikino, u istočnoj Ukrajini fosfornom municijom, preneo je danas Glas Rusije. Korišćenje fosforne municije je zabranjeno po Ženevskoj konvenciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track