UŽIVO DAN 32: Nastavljeni raketni napadi u pojasu Gaze
Foto: AP

Nastavak sukoba

UŽIVO DAN 32: Nastavljeni raketni napadi u pojasu Gaze

Planeta -
Tokom noći između petka i subote pogodila više od 20 meta u pojasu Gaze, dok su ekstremisti nastavili da ispaljuju rakete na Izrael

GAZA - Izraelska vojska je tokom noći između petka i subote pogodila više od 20 meta u pojasu Gaze, dok su ekstremisti nastavili da ispaljuju rakete na Izrael.

Ekstremisti iz Gaze, kako je saopštila izraelska vojska, nastavili su juče raketne napade na Izrael, što je izazvalo talas uzvratnih vazdušnih napada Izraelaca u kojima je poginulo najmanje pet Palestinaca.

Jučerašnjim nasiljem prekinuto je trodnevno primirje, čiji cilj je bio da se okonča najžešći sukob jevrejske države i palestinske organizacije Hamas od kako je ta ekstremistička grupa uspostavila kontrolu nad Gazom 2007. Za četiri nedelje nasilja, poginulo je više od 1.900 stanovnika Gaze, dok je na izraelskoj strani stradalo 64 vojnika i tri civila.

10.22 - Petoro Palestinaca ubijeno je danas u dva izraelska udara na pojas Gaze, rekao je portparol palestinskih hitnih službi Ašraf al - Kidra.Dvoje ljudi ubijeno je u napadu čija je meta bio "motorcikl u logoru Al- Magazi" i još tri tela su izvučena iz ruševina džamije Al-Kasam, koju su bombardovali avioni u logoru Nuseirat, precizirao je Kidra, kako prenosi AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track