(VIDEO) UŽIVO DAN 48 NETANIJAHU: Palestinci, bežite od Hamasa, gde su oni, tu je meta!
Foto: Fonet

Zaštitna ivica

(VIDEO) UŽIVO DAN 48 NETANIJAHU: Palestinci, bežite od Hamasa, gde su oni, tu je meta!

Planeta -
Premijer Izraela uporedio je teroristički Hamas sa Islamskom državom i rekao da će nastaviti operaciju protiv te organizacije i posle početka školske godine 1. septembra

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu upozorio je danas stanovnike Pojasa Gaze da napuste svako mesto na kome operišu palestinski teroristi jer bi moglo biti napadnuto i dodao da će se antiteroristička akcija nastaviti i posle početka školske godine 1. septembra.

"Upozoravam stanovnike Gaze da napuste momentalano svako mesto odakle Hamas izvodi terorističku aktivnost. Svako od tih mesta je meta za nas," rekao je Netnjahu u govoru emitovanom preko televizije, dan pošto je u izraelskom vazdušnuom udaru srušena jedna stambena kula od 12 spratova u gradu Gazi.

Izraelske odbrambene snage (IDF) kao i uvek upozorile su stanare da odu uoči napada. U toj zgradi je bio komandni centar palestinske terorističke organizacije Hamas.

U prvim izveštajima je navedno da je 22 ljudi, uključujući 11 dece, ranjeno u toj zgradi sa 44 stana

Netanijahu je i danas ponovio da će se antiteroristička operacija "Zaštitna ivica" nastaviti dok se ne postignu ciljevi, čak i ako mora da se nastavi posle početka nove školske godine 1. septembra.

"Hamas je platio i nastaviće da plaća visoku cenu za svoje akcije," istakao je izraelski premijer na početku sednice vlade. On je najavio pomoć jugu zemlje, koji je na najžešćem udaru raketa iz Gaze. Hamas je nazvao brutalnom terorističkom organizacijom, uporedivši je sa Islamskom državom, koja je, kako navode izraelski mediji, stvorila krvavi haos u Siriji i Iraku.

Na pojačanje izraelskih udara, Netanijahu je upozorio još u četvrtak nakon pogibije jednog četvorogodišnjeg izraelskog dečaka od eksplozije granate u jednom kibucu na jugu. Dečak je jutros sahranjen.

http://www.youtube.com/watch?v=FQH1Z_Y-nCU

11.47 - U izraelskom vazdušnom udaru na Rafu na jugu Pojasa Gaze jutros je srušena jedna poslovna zgrada od sedam spratova u kojoj je bilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Hamasa, javlja AP. U udaru je oštećen jedan dvospratni šoping centar u tom gradu sa desetinama radnji. Ciljanje velikih zgrada smatra se eskalacijom u sukobu koji je zapčeo 8. jula, a nastavljen je u utorak prošle nedelje, posle gotovo deset dana prekida vatre.

11.14 - Sirene za crvenu uzbunu oglasile su se u (izraelskim gradovima) Ašdodu, Gan Javneu i Aškelonu, javlja na Tviteru Izraeli njuz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track