(VIDEO) PUTIN O SUSRETU S KISINDŽEROM: Svi najbolji su počeli su kao špijuni - baš kao i ja!
Foto: Printscreen RT

Investicioni forum Rusija zove

(VIDEO) PUTIN O SUSRETU S KISINDŽEROM: Svi najbolji su počeli su kao špijuni - baš kao i ja!

Planeta -
Na pitanje o Ukrajini predsednik Rusije rekao je da je najveći interes Rusije da Ukrajina izađe iz ekonomske i političke krize

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin ispričao je u razgovoru s učesnicima međunarodnog investicionog foruma "Rusija zove" kako ga je Henri Kisindžer, u to vreme američki državni sekretar, uporno ispitivao tokom susreta u Sankt Peterburgu početkom devedesetih godina prošlog veka gde je Putin prethodno radio.

Putin je izvesno vreme izbegavao da odgovori, ali Kisindžer nije odustajao.

"Ali kad mi je bilo dosta, rekao sam mu: 'Radio sam u sovjetskoj obaveštajnoj službi'. A on će meni: 'Svi najbolji su počeli kao špijuni. Uključujući i mene'", nasmejao se predsednik Rusije.

Na pitanje jednog od učesnika šta je najveći interes Rusije kad je u pitanju Ukrajina, Putin je rekao da je to nesumnjivo izlazak Ukrajine iz ekonomske i političke krize.

"Interes Rusije je da ima pouzdanog i stabilng partnera i suseda. Već sam govorio povodom tragedija na jugoistoku, da je ukrajinski narod nama najbliskiji. Imamo duhovne, kulturne i istorijske veze. Nadam se da će parlamentarni izbori proteći dobro i da će doprineti stabilnosti u svakom delu Ukrajine, da će narod imati korist od toga. Nadam se da će svi građani Ukrajine biti poštovani bez diskriminacije zbog toga kojim jezikom govore. Nadam se da će se zemlja ujediniti i ekonomski napredovati. Sve činimo u tom cilju, rekao je predsednik Rusije.

Masovne revizije rezultata privatizacije neće biti, Foto: Printscreen Russia today
Masovne revizije rezultata privatizacije neće biti, Foto: Printscreen Russia today

"Masovne revizije rezultata privatizacije u Rusiji neće biti", kazao je Putin odgovarajući na pitanje o "slučaju Bašnjeft". "Ako zakonodavci imaju pitanja, moraju da dobiju odgovore na njih", kazao je Putin i decidirano rekao da nema nameru da interveniše u istrazi "slučaja Bašnjeft".

http://www.youtube.com/watch?v=SoTGKuLugmE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja