VANREDNE MERE U MADRIDU: Avion Er Fransa izolovan zbog ebole!
Foto: Reuters

Stižu oboleli

VANREDNE MERE U MADRIDU: Avion Er Fransa izolovan zbog ebole!

Planeta -
Španske vlasti izolovale su avion francuske aviokompanije koji je iz Lagosa preko Pariza doleteo u Madrid sa 183 putnika, pošto je prijavljeno da jedan putnik ima groznicu i da drhti

MADRID - Madridski Međunarodni aerodrom "Barahas" aktivirao je danas vanredne mere pošto je prijavljeno da je jedan putnik s leta francuske aviokompanije "Er Frans" ima simptome koji ukazuju na ebolu, rekao je portparol španske Aerodromske službe za aerodromskog operatera "Aenu".

Španske vlasti izolovale su avion francuske aviokompanije koji je iz Lagosa preko Pariza doleteo u Madrid sa 183 putnika, pošto je prijavljeno da jedan putnik ima groznicu i da drhti, što se smatra za simptome ebole, saopštili su zvaničnici.

Portparol je kazao da je avion usmeren u posebnu zonu aerodromskog kompleksa i da su putnici zadržani u avionu, pošto su iz španskog ministarstva zdravlja rekli da putnika tretiraju kao potencijalni slučaj ebole, prenela je agencija AP. Međutim, Rojters prenosi saopštenje "Er Fransa" u kojem se navodi da su se iz aviona ostali putnici iskrcali i da će biti dezinfikovani, kao i da je povratni let istim avionom otkazan.

Španska vlada je pojačala reakcije na potencijalne slučajeve ebole, pošto se medicinska sestra iz madridske bolnice - prva osoba van Afrike, inficirala virusom ebole tolom lečenja dva pacijenta koji su stigli iz Afrike, koji su kasnije preminuli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track