VARŠAVA U NEPRILICI: Poljska okleva da isporuči Ukrajini oružje
Foto: Wikipedia

Na čekanju

VARŠAVA U NEPRILICI: Poljska okleva da isporuči Ukrajini oružje

Planeta -
Poljska u Ukrajinu ipak šalje pomoć vojsci, konkretno ovih dana 320 tona humanitarne pomoći vojnicima - hranu, dušeke i ćebad

VARŠAVA - Poljska okleva i još nije odgovorila na molbu Ukrajine da joj proda oružje, pošto čeka samit NATO početkom septembra u Velsu i eventualnu odluku o isporukama oružja koje bi doneli zajednički zapadni saveznici.

Poljski Biro za nacionalnu bezbednost potvrdio je televiziji TVN24 da od zvanične Varšave još nema odgovora na molbu Kijeva.

"Takva pomoć Ukrajini se koordinira u okviru NATO i biće jedna od tema na sastanku odbora NATO-Ukrajina tokom samita u Velsu 4. i 5. septembra", saopštilo je poljsko Ministarstvo narodne odbrane. Poljska u Ukrajinu ipak šalje pomoć vojsci, konkretno ovih dana 320 tona humanitarne pomoći vojnicima - hranu, dušeke i ćebad.

Više gradova u Poljskoj ponudilo je lečenje ranjenim ukrajinskim vojnicima pored 130 Ukrajinaca koji su se od početka sukoba već lečili u Varšavi, mahom povređeni tokom demonstracija na Majdanu i Kijevu. Poljska pomoć Ukrajini ove godine iznosiće oko pet miliona evra u preračunu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track