(VIDEO) ALENKA BRATUŠEK IN TARZAN INGLIŠ: Kuvarica ili vođa, kako se piše?
Foto: AP

Bruka!

(VIDEO) ALENKA BRATUŠEK IN TARZAN INGLIŠ: Kuvarica ili vođa, kako se piše?

Planeta -
Zbog oskudnog znanja engleskog jezija bivša slovenačka premijerka tako skandalozno popunila formular Evropske komisije da joj se svi smeju

LJUBLJANA - Bivša slovenačka premijerka Alenka Bratušek, kandidat za potpredsednika Evropske komisije, napisala je u standardnom upitniku EK da je tokom karijere radila kao "chef" budžetskog sektora slovenačke vlade i time ponovo izazvala kritike i podsmeh na račun znanja engleskog jezika, piše Delo.

Bratušekova je od 2006. do 2011. bila šef budžetske direkcije, ali je umesto reči "chief" (šef) napisala "chef" (kuvar).

Tako se još jednom osramotila zbog oskudnog znanja engleskog jezika, a nije joj prvi put. Prošle godine joj se ceo svet smejao zbog sad već legendarnog razgovora za CNN na "tarzanskom engleskom", a njeni pisani odgovori u upitniku EK puni su stilskih i pravopisnih grešaka.

Bratušekovu je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, uprkos protivljenju aktuelnog premijera Slovenije Mira Cerara, imenovao za jedno od potpredsedničkih mesta i za komesara za energetsku uniju. Ona će se kao kandidatkinja za to mesto u ponedljak predstaviti u Evropskom parlamentu, pred komisijom za industriju, istraživanja i energiju.

http://www.youtube.com/watch?v=xwim7J5eEsM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja