(VIDEO) BRAVO, MOMCI: Psi čuvari Bele kuće pohvaljeni za hrabro suprotstavljanje uljezu
Foto: Printscreen

Zasluženo

(VIDEO) BRAVO, MOMCI: Psi čuvari Bele kuće pohvaljeni za hrabro suprotstavljanje uljezu

Planeta -
Uragan i Džordan nisu puštali napadača iako ih je žestoko udarao. Uljez optužen za napad na pse kao da je napao policajca

VAŠINGTON - Muškarac koji je preskočio ogradu Bele kuće optužen je po dve tačke optužnice zato što je navodno šutirao i udarao pesnicama dva psa čuvara, koji su pohvaljeni zbog toga što su se hrabro suprotstavili uljezu.

Dominik Adesanja (23) je u sredu uveče preskočio severnu ogradu Bele kuće, a zatim je napao pse kada su potrčali da ga zaustave. Na video-snimcima se vidi kako Adesanja, koji je bio nenaoružan, udara pse koji se zovu Uragan i Džordan. On je posle toga uhapšen, a pred sudom će se pojaviti u ponedeljak, navodi AFP.

Adesanja je optužen po dve tačke optužnice za napad na policajca, odnosno u ovom slučaju pse, po četiri tačke za pružanje otpora prilikom hapšenja i nezakoniti ulazak na posed, kao i po jednoj tački za upućivanje pretnji, saopštila je Tajna služba.

Psi su odvedeni kod veterinara na lečenje zbog lakših povreda i dozvoljeno im je da se vrate "na posao".

I Adesanji je pružena lekarska pomoć zbog lakših povreda.

Adesanjin otac Viktor je ispričao da njegov sin ima psihičke probleme i da je i pre dva meseca uhapšen u blizini Bele kuće.

"Radio je to i ranije, ali nije prišao tako blizu", rekao je otac.

Psi su sprečili Adesanju da priđe bliže Beloj kući. Ovaj incident se dogodio samo nekoliko nedelja nakon što je jedan drugi muškarac preskočio ogradu, pretrčao preko severnog travnjaka i ušao u Belu kuću sa nožem u džepu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track