(VIDEO) CRVENI ALARM U ISTRI: Sever Jadrana čeka oluju, grad lomio po Karlovcu, po Zagrebu potoci
Foto: Printscreen Yt

Grmi i pljušti

(VIDEO) CRVENI ALARM U ISTRI: Sever Jadrana čeka oluju, grad lomio po Karlovcu, po Zagrebu potoci

Planeta -
Najteže je pogođeno šire karlovačko područje, gde je nestajala struja i padalo drveće, u većini zemlje

ZAGREB - Posle nekoliko neuobičajeno toplih dana, obilna kiša praćena grmljavinom, olujnim vetrom i gradom rano jutros zahvatila je gotovo celu Hrvatsku, javljaju lokalni mediji.

Grad veličine lešnika, uz obilnu kišu, posebno je pogodio šire karlovačko područje, u samom gradu je srušeno nekoliko stabala, dok su velike količine na saobraćajnicama stvorile bare i bujice. Na periferiji je nestajala struja jer su iščupana stabla kidala elektroinstalacije, a urušilo se i nekoliko krovova. U toku je sanacija štete, a na terenu su sve raspoložive vatrogasne ekipe.

Crveni alarm oglašen je za područje Istre i severnog Jadrana, zbog čega treba biti posebno oprezan jer je vreme opasno po život, a moguće su velike štete i nezgode.

Loše vreme izazvalo je i probleme u saobraćaju, uključujući i Zagreb, pa nadležni upozoravaju da su kolovozi mokri i klizavi u većem delu zemlje, a zbog povremenih jakih pljuskova, grada, magle i velike količine vode na ulicama treba voziti vrlo oprezno.

Meteorolozi navode da će do petka biti uglavnom promenljivo, uz povremenu kišu koja može biti i izraženija, dok se za vikend očekuje suvo i sunčanije vreme.

Evo kako je noćas pljuštao grad po Karlovcu.

http://www.youtube.com/watch?v=7NG7UdOBi0k

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track