(VIDEO) DA LI JE OVO UBICA? Policija objavila snimak čoveka koji je pratio ubijene turiste!
Foto: Printscreen

Lov na ubicu iz tropskog raja

(VIDEO) DA LI JE OVO UBICA? Policija objavila snimak čoveka koji je pratio ubijene turiste!

Planeta -
Na snimku se vidi kako Dejvid Miler i Hana Vajtridž izlaze iz hotela u noć, a ubrzo za njima izlazi i čovek za kog se veruje da ih je brutalno zatukao motkom

KO TAO - Tajlandska policija privela je trojicu muškaraca, inače sezonskih radnika, na ispitivanje zbog brutalnog ubistva dvoje britanskih turista.

Surovo ubijeni: Dejvid Miler i Hana Vajtridž, Foto Printscreen
Surovo ubijeni: Dejvid Miler i Hana Vajtridž, Foto Printscreen

Tela Hane Vajtridž (23) i Dejvida Milera (24) pronađena su razbijenih glava na plaži malom ostrvcetu Ko Tau na jugu Tajlanda. Nedaleko od mesta zločina bila je žurka.

http://www.youtube.com/watch?v=quA4EVNQ0JE

Na ispitivanje su privedena trojica radnika iz Mjanmara u čijim sobama su pronađeni ajfon i krvave farmerke, javila je tajlandska državna TV.

Policija je takođe objavila snimak kamere za nadzor, na kojem se vidi kako ubijeni par izlazi iz hotela držeći se za ruke baš neposredno pre ubistva. Ubrzo se u kadru pojavljuje muškarac koji je nekoliko puta obišao mesto zločina.

Prvo su Dejvid i Hana izašli iz hotela držeći se za ruke, Foto Daily Mail
Prvo su Dejvid i Hana izašli iz hotela držeći se za ruke, Foto Daily Mail

Ubrzo se u kadru pojavljuje muškarac koji je nekoliko puta obišao mesto zločina.

"Trenutno pokušavamo da identifikujemo osobu s video-snimka", izjavio je policijski inspetkor Somsak Nurod dodavši da se veruje da je to ubica.

Tajlandske vlasti već izvesno vreme optužuju sezonske radnike iz Mjanmara i Kambodže za talas zločina u njihovoj kraljevini.

Tela nesrećnih turista biće danas prebačena u 500 kilometara udaljeni Bangkok na obdukciju.

U međuvremenu, drugi policajac rekao je medijima da traže drugog Britanca, koji je putovao s ubijenim Dejvidom Milerom. On je ubrzo posle ubistva napustio ostrvo, a policija kaže da je njegovo lociranje "ključno za istragu", mada nije saopštila da ga smatra osumnjičenim za jezivi zločin u tropskom raju.

Policija veruje da ubica nije uspeo da napusti ostrvo jer je brzo blokiran sav zaobraćaj na njemu, a i zbog veoma lošef vremena.

Ovom motkom, bačenom blizu mesta zločina, zatučeni su Dejvid i Hana
Ovom motkom, bačenom blizu mesta zločina, zatučeni su Dejvid i Hana

Pogled na unakažena tela je jeziv

Tela Hane Vajtridž i Dejvida Milera nađena su na plaži Sajri, a u blizini je bila bačena krvava motka, za koju se veruje da je oružje ubistva. Tek posle obdukcije znaće se da li je Hana i silovana.

"Muškarac je udaren u leđa i u glavu, dok je žena dobila udarac u lice. To je jezivo", rekao je šef tajlandske policije Pračum Rungtong. Istragom je, inače, utvrđeno da su žrtve odvojeno došle na ostrvce Ko Tao, a da su se upoznali u hotelu u kom su odseli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track