(VIDEO) GLEDAJTE KRVAVI PIR U NJUJORKU: Džihadista sekirom napao policajce!
Foto: Printskrin

Nov napad

(VIDEO) GLEDAJTE KRVAVI PIR U NJUJORKU: Džihadista sekirom napao policajce!

Planeta -
Musliman Zejl Tomson je nasrnuo na patrolu policajaca, jednog sekirom udario u glavu, a drugog u ruku

NJUJORK - Amerikanac Zejl Tomson (32) napao je sekirom usred dana u Kvinsu četiri njujorška policajca dok su pozirali za fotografiju i teško je ranio dvojicu, a brutalni napad snimile su kamere za nadzor, javlja CNN.

Policajci su ga ubili, ali pritom je ranjena i jedna prolaznica koja je, kao i jedan od ranjenih policajaca, u kritičnom stanju.

Policajci su patrolirali peške kada ih je jedan fotograf zamolio da poziraju za fotografiju u Kvinsu juče oko 14 sati po lokalnom vremenu, izjavio je portparol njujorške policije. Jedan čovek je iznenada počeo da maše sekirom kojom je udario jednog policajca u desnu ruku, a zatim je ponovo zamahnuo i udario drugog policajca u glavu, ispričao je portparol policije.

Druga dva policajca su pucala u napadača i usmrtila ga. Osumnjičeni, za kojeg je naknadno ustanovljeno da se zove Zejl Tomson i ima oko 32 godine, proglašen je mrtvim na licu mesta.

http://www.youtube.com/watch?v=xIpmyFpPKjQ

Oba povređena policajca se leče u bolnici "Jamajka", a 25-godišnji policajac koga je napadač udario sekirom u glavu nalazi se u kritičnom stanju posle operacije. Stanje drugog policajca, koji ima 24 godine, je stabilno, navodi policija.

"Još nije utvrđen motiv ovog napada", izjavio je na konferenciji za novinare policijski komesar Vilijam Breton.

Ovako izgleda profil Zejla Tomsona na Fejsbuku (Foto: Printscreen Facebook)
Ovako izgleda profil Zejla Tomsona na Fejsbuku (Foto: Printscreen Facebook)

TOMPSON: DŽIHAD JE PRAVEDAN ODGOVOR NA REPRESIJU CIONISTA I KRSTAŠA

Zejl Tompson je bio pristalica džihada, saopštila su danas policija i američki centar za nadzor islamističkih sajtova SITE. On je izjavio u video-snimku objavljenom prošlog meseca na jednom sajtu koji podržava ISIL da je "džihad pravedan odgovor na represiju cionista i krstaša", naveo je SITE. Američki mediji prenose da Tomson ima krivični dosije u policiji Kalifornije i da je otpušten iz mornarice SAD zbog zbog disciplinskog prekršaja. Vlasti, međutim, nisu saopštile detalje njegovog dosijea, niti precizniji razlog otpuštanja iz mornarice. Vlasti su navele i da policija istražuje motive ovog napada, i dodale da on još ne može da se poveže sa islamskim terorizmom. SITE je naveo i da je Tompson objavio na Jutjubu i Fejsbuku izjave kojima "pokazuje sklonost ka ekstremizmu u kontekstu rasa, vere i istorije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track