(VIDEO) ISTINA JE TAMO NEGDE: Čije pivo reklamira Dejvid Duhovni?
Foto: Printscreen Yt

Reklama izazvala polemike

(VIDEO) ISTINA JE TAMO NEGDE: Čije pivo reklamira Dejvid Duhovni?

Planeta -
Poznati glumac pojavio se u rodoljubivo obojenoj reklima i odmah su počele zamerke i prozivanja

MOSKVA/KIJEV - Američki glumac Dejvid Duhovni izavao je veliku polemiku jer se, u trenutku kad se zbog građanskog rata u Ukrajini lome koplja između Zapada i Rusije, pojavio u rodoljubivo obojenoj reklami za rusko pivo.

"Ovo je zemlja u kojoj sam rođen i odrastao", izgovara glumac na početku reklame u američkom baru. "Ali postoji druga zemlja iz koje pitiče moje prezime, i ponekad se pitam: da je bi sve bilo drugačije da sam Rus?", izgovara on u reklami.

Glumac, zvizda uspešnih televizijskih serija "Dosije X" i "Kalifornikacija", nabraja zatim šta je sve mogao da postane da je rođen u Rusiji: kosmonaut, direktor baleta, pevač sa zaliscima iz vremena SSSR-a, hokejaš i slično.

Pritom, u više navrata Duhovni govori na ruskom i zaključuje: "Da sam se rodio u Rusiji, mogao bih da budem ponosan na mnogo toga."

"Imamo čime da se ponosimo" , zaključuje na kraju reklame s flašom piva u ruci.

Reklamu je pohvalio potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin, koji je na Tviteru okačio link za reklamu.

"Ako zanemarite da je reč o reklami, vidi se da je sve napravljeno s ljubavlju", napisao je u drugom tvitu.

Međutim, onda su počele zamerke. Ruska televizijska mreža Rusija24 zamerila je glumcu što je malo pre nego što je objavljena reklama napisao na Tviteru da nije Rus, nego Ukrajinac.

"To mu nije smetalo da nastupi u reklami s velikim budžetom koja govori o ponosu naše domovine Rusije", primetio je zajedljivo jedan voditelj na toj televiziji.

Onda je počela polemika na Tviteru.

"Da li je Duhovni poludeo? Možda će sad i oon dobiti ruski pasoš, kao Žerar Depardje", komentarisao je jedan koristnik Tvitera.

I američki mediji, na primer sajt Globalpost.com, zamerili su glumcu "nedostatak osećaja da izabere trenutak" objavljivanja te "nacionalističke reklame".

http://www.youtube.com/watch?v=QLqduluwWuA#t=111

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track