(VIDEO) KAKO SE PRETVORIO U MONSTRUMA: Od muzičara do dželata koji je ubistvom šokirao svet
Foto: Kurir Štampano

Reper iza maske dželata?

(VIDEO) KAKO SE PRETVORIO U MONSTRUMA: Od muzičara do dželata koji je ubistvom šokirao svet

Planeta -
Beri je napustio porodičnu kuću od milion funti i otišao u Siriju, a pre toga je nastupao pod imenom El Džini, kada je bio potencijalna svetska zvezda

Popularni britanski reper Abdel-Majed Abdel Beri (23), se verovatno nalazi iza maske hladnokrvnog koljača, nazvanog Džon, koji je pred kamerama nožem odsekao glavu američkom novinaru Džejmsu Foliju (40).

Lokalni mediji su na osnovu njegovog profila na društvenim mrežama, koji su sada već ugašeni, napravili njegov put od repera do ubice.

Beri je napustio porodičnu kuću od milion funti i otišao u Siriju, a pre toga je nastupao pod imenom El Džini, kada je bio potencijalna svetska zvezda.

Na prvim fotografijama se vidi kako repuje u dukserici, prozivajući policiju. Već na kasnije objavljenim postovima, on poseduje kalašnjikov, sa kojim pozira u maskirnoj uniformi i sa fantomkom na glavi.

Uz fotografiju stoji i opis "Muslimani, vi koji se stidite džihadista, sram vas bilo! Oni koji žele da brane živote i slobodu bespomoćnih žena i dece žigosani su kao nitkovi, ekstremisti, islamisti i teroristi".

http://www.youtube.com/watch?v=5MARkfLEtpY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja