(VIDEO) KIJEV: 70 ruskih humanitarnih kamiona u Ukrajini, voze za Lugansk
Foto: Reuters

Konvoj putuje

(VIDEO) KIJEV: 70 ruskih humanitarnih kamiona u Ukrajini, voze za Lugansk

Planeta -
Međunarodni Komitet Crvenog krsta saopštio je da nije mogao da prati ruski humanitarni konvoj zbog bezbednosnih razloga

MOSKVA/KIJEV - Ukupno 70 kamiona iz ruskog konvoja sa humanitarnom pomoći prešlo je zasad rusko-ukrajinsku granicu i voze prema Lugansku, javlja Rojters, pozivajući se na očevica, dok izvor iz ukrajinske vlade tvrdi da je to učinjeno bez dozvole.

Među 70 kamiona je i 20 koji su prešli granicu ranije danas. Oni su pre toga bili na ničijoj zemlji između ruskog i ukrajinskog graničnog prelaza, ali sada su ušli u Ukrajinu, navodi Rojters.

Ukrajinski carinski zvaničnici potvrdili su da ruskom konvoju nije data dozvola, javlja Pola Siler, dopisnica Raše tudej.

U međuvremenu, Interfaks Ukrajina je objavila da je izvor iz ukrajinske vlade rekao da su ruski kamioni sa humanitarnom pomoći prešli ukrajinsko-rusku granicu bez dozvole Kijeva i bez prethodno dogovorene pratnje Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

"Konvoj je krenuo sam od sebe, bez pristanka ukrajinske strane i bez pratnje Crvenog krsta", rekao je neimenovani zvaničnik.

Međunarodni Komitet Crvenog krsta saopštio je da nije mogao da prati ruski humanitarni konvoj zbog bezbednosnih razloga.

"Ruski humanitarni konvoj je krenuo u Ukrajinu, ali mi ga ne pratimo zbog bezbednosne situacije", napisao je Crveni krst na Tviteru.

http://www.youtube.com/watch?v=zS9XmRDIz-A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja